Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru fani. Steaua câștigă penultimul meci al sezonului

Paul Olar

Paul Olar
30.03.2014

91-88
13-12 Fișa meciului 15-9

Steaua CSMEximBank București a încheiat în notă pozitivă ultimul meci al sezonului pe teren propriu. Trupa antrenată de Niksa Bavcevic a răpus pe "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca cu scorul de 91-88, disputa contând la etapa cu numărul XXV din Liga Națională de baschet masculin.

Echipele de start

Steaua CSMEximBank: Adrian Tudor, Garry Gallimore, Bozo Djurasovic, Greg Mangano,Virgil Stănescu

"U"-BT Mobitelco: Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu.

Confruntarea debutează cu un minut de reculegere în memoria lui Costel Muscalu, gloria baschetului ieșean ce a trecut astăzi în neființă. Steliștii câștigă angajamentul, însă clujenii sunt cei care aduc primele patru puncte ale întâlnirii. Replica bucureșteană vine de la pivotul Greg Magnano, urmat de o pătrundere rapidă a lui Miljan Medvedj. Ardelenii au un start bun, Branko Cuic distanțându-și formația la 8-18. Gazdele revin în joc datorită aportului sosit din partea sportivilor Bozo Djurasovik și Miljan Pavkovik, iar Dorin Pintea solicită timp de odihnă. Cătălin Baciu zguduie panoul cu un coș de sus, "U" terminând sfertul în avantaj, 23-30.

Clujul rămâne eficientă în atac și Branko Cuic duce scorul la 24-34 în urma unei reușite de la semi distanță. Cuic are parte de un act secund exploziv, el izbutind numeroase coșuri spectaculoase. Mai mult, sârbul amintit orchestrează ofensiva transilvăneană, dar și adversarii practică un baschet rapid, cu finalizări de la mare distanță. Totuși, oaspeții mențin un ecart favorabil de cel puțin 10 lungimi până la pauză, perioadă în care tabela indica 40-50.

Reveniți pe parchet, baschetbaliștii din capitală înscriu primele puncte ale reprizei a doua prin Greg Mangano. "Roș-albaștrii" au o prestație superioară, Garry Gallimore limitând distanța printr-un coș marcat cu fault din spatele liniei de 6.75, 54-56. Peste puțin timp, Bozo Djurasovic plutește spectaculos peste Mihai Silvășan și egalează la 56, Dorin Pintea efectuând câteva schimbări de lot. Combatantele alternează la conducere, actul terminându-se la egalitate, 66-66.

Sfertul decisiv începe prost pentru clujeni, în sensul că Branko Cuic acumulează repede a patra greșeală personală. Echipele au un parcurs cap la cap, însă bucureștenii rup ritmul datorită reușitelor din spatele arcului de cerc semnate de Bozo Djurasovic.Sarabanda coșurilor de trei continuă, Adi Tudor desprinzându-și colegii la 9 lungimi, 85-76. Ardelenii izbutesc un parțial de 0-7, dar Bozo Djurasovic oferă Stelei o gură de oxigen, 88-83.

Cu 30 de secunde rămase din întâlnire, "alb-negrii" nu cedează și Mihai Silvășan scutură plasa de la mare distanță, 89-88. Mingea ajunge în mâinile lui Pavkovic, care este faultat, sârbul transformându-și cu siguranță libere. Rămâne o singură șansă de egalare pentru "U", grupare ce repune de la mijlocul terenului prin Branko Cuic. Balonul îi este pasat lui Darius Hargrove, însă timpul se scurge în favoarea amfitrionilor. Totodată, la finalul încleștării, banca clujeană a protestat în legătură cu ultima fază, Dorin Pintea considerând că Hargrove a fost faultat înainte să arunce.

Bozo Djurasovic a strălucit pentru Steaua, ex-iugoslavul totalizând 26 de puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă. Garry Gallimore a avut 15 puncte, în timp ce Virgil Stănescu și Miljan Pavkovic au contribuit cu câte 13 puncte fiecare.

De partea cealaltă, Branko Cuic a contabilizat 21 de puncte, 8 recuperări și 3 assist-uri. Darius Hargrove a totalizat 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, pe când Cătălin Baciu a ieșit în evidență cu 16 puncte și 8 recuperări.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    locul 5
    Mi se pare mie sau daca Gazul le face probleme, Clujul risca sa termine pe 7(42pct)? Pe 6 Pitesti (42pct avantaj meci direct) si 5 Craiova (43 pct) (daca bate pe Asesoft)?

    cu 9 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Sa bata Craiova la Ploiesti...hai las-o. E mult mai probabil ca sa piarda si o eventuala infrangere la Clujul la Medias duce la o egalitate in 3. Din care Craiova iese pe 7 si vom vedea in functie de rezultate cine va fi pe 5 si cine pe 6

    cu 9 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    calcule
    Banuiesc ca la ora actuala unele echipe isi fac calcule pentru cine va fi adversarul din play-off. In acest sens imi explic victoria Muresului cu Sibiu cu fix 2 puncte, pentru a ajunge sa joace cu Cluj cu care are un avantaj cel putin psihologic. La rindul lui Clujul nu vrea cu Mures si de aceea pierde "inexplicabil" la Steaua.
    Poate o fi scenarita, dar in afara de asta, singura explicatie pe care o vad eu e ca Bobo Pintea nu face fata functiei de antrenor.

    cu 9 ani în urmă (31.03.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    calcule
    greu de facut calcule de catre echipele de pe locurile 5-7 pt simplul fapt ca situatia e complicata la nivelul echipelor de pe locurile 2-4.

    cu 9 ani în urmă (31.03.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      poate 3-4
      Gabitzule, vezi ca locurile 1 si 2 sunt acontate... poate 3 si 4...

      cu 9 ani în urmă (31.03.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      mda
      Mda, n-am stiut cum stati cu Tg Mures, stiam ca ati luat bataie acasa si am crezut ca Tg Mures au avantaj in fata voastra. Dar acum lucrurile stau mai clar, in mod normal Sibiul ar trebui sa termine pe 3, nu cred ca Steaua ar avea forta sa bata acolo. Dar totul tine de calcule, asa ca nu e exclus sa asistam si la ceva surprize "calculate" ! Oricum, in conditiile acestea s-a indeplinit dorinta celor din Craiova, care preferau echipa din Oradea ca adversar in playoff ( sa vedem ce parere au si Clujul). Interesanta aceasta ultima etapa, sa vedem cine are curaj sa joace la pariuri !

      cu 9 ani în urmă (31.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!