Stiri Acvile

Victorie pentru naționala feminină sub 16 ani în prima zi a europeanului de la Podgorica

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.08.2018

România U16 feminin a început cu un succes Campionatul European, Divizia B, de la Podgorica. Formația condusă de Miroslav Popov s-a impus cu 58-49 în fața Elveției, pe sferturi: 15-8, 8-4, 17-16, 18-21.

Popov a început partida cu Petrof, Pop, Croitoru, Mangra și Bota. Elveția a răspuns cu Chardon, Holzer, Frosch, Stoianov și Walpen. Startul partidei a fost marcat de multe ratări. Pop și Mangra au marcat primele, iar România conducea cu 4-0 în minutul 5. Chardon a înscris primul punct al Elveției, aproape de jumătatea primului sfert. Au urmat cinci puncte la rând pentru elvețience, iar scorul devenea 4-6. Tricolorele au răspuns cu un run de 10 puncte și conduceau la prima pauză cu 15-8.

Sfertul secund a fost unul sărac în puncte, încheiat cu un parțial de 8-4 pentru România, astfel că la jumătatea partidei scorul era 23-12. Elveția s-a apropiat la două lungimi după reluarea jocului, dar tricolorele și-au mărit avansul la 12 puncte la finalul sfertului, 40-28. Cel mai mare ecart s-a înregistrat în debutul sfertului patru, de 15 puncte. S-a încheiat 58-49 și România a debutat cu dreptul la competiția din Muntenegru.

Eva Petrof și Alexandra Mangra au fost cele mai bune marcatoare ale României, cu câte 10 puncte. Cătălina Ion a fost cea mai eficientă tricoloră, cu 9 puncte și 7 recuperări (+14 eficiență). Au mai înscris: Lipovan 9 puncte, Pop 8, Croitoru 6, Botorogeanu 4 și Horlea 2 puncte. Au mai jucat Lungu și Bota.

Emma Chardon a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte. A adăugat 14 recuperări pentru +30 indice al eficienței. Nici una din coechipierele sale n-a reușit mai mult de 6 puncte. Ambele echipe au înscris 21 de coșuri din acțiune, cu tricolorele având două triple în plus. Diferența s-a făcut și de la linia de fault, cu 10-3 la liberele transformate.

În celelalte meciuri din grupa C, Israel a trecut cu 94-34 de Kosovo și Irlanda s-a impus cu 73-68 în fața Luxemburgului. Israelul conduce la coșaveraj, cu România pe doi și Irlanda pe trei. Pentru tricolore urmează vineri meciul cu Irlanda, de la ora 14:45.

*fotoȘ fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!