Stiri

Victorii categorice pe teren propriu pentru CSKA Moscova și Fenerbahce Istanbul (Video)

David Istrate

David Istrate
17.04.2019

După ce, în acest weekend, s-a dat startul fazei eliminatorii în liga nord-americană de baschet, marți, 16 aprilie, a început și playoff-ul Euroligii. Primele două confruntări nu au fost așa de interesante din punct de vedere al scorului, însă jucătorii, mai ales cei ai gazdelor, au oferit numeroase faze spectaculoase.

Seara a debutat cu disputa dintre CSKA Moscova, echipă ce a încheiat pe poziția secundă sezonul regulat, și Baskonia Vitoria-Gasteiz, care a terminat pe locul 7. Primele 20 de minute de joc au fost foarte echilibrate, cele două adversare alternându-se la conducere de mai multe ori. Dacă sfertul inaugural a fost câștigat de oaspeți, în schimb actul secund a fost adjudecat de gazde, care conduceau la pauză cu 44-40. Echilibrul s-a rupt după revenirea de la vestiare, când jucătorii antrenați de Dimitris Itoudis au început să își arate tot mai mult forța ofensivă, fiind în același timp eficienți în defensivă. Spaniolii de la Baskonia au părut dezorientați complet și nu au mai găsit soluții împotriva adversarilor. Prin urmare, CSKA Moscova s-a distanțat destul de tare pe tabelă și s-a impus cu 94-68.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Sergio Rodriguez, cu 19 puncte și 5 pase decisive, urmat de Cory Higgins (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Nando De Colo (11 puncte), Will Clyburn (10 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Nikita Kurbanov (10 puncte, 2 recuperări). De partea cealaltă, s-au remarcat Shavon Shields (17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Vincent Poirier (12 puncte, 5 recuperări) și Darrun Hilliard (12 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestei victorii, CSKA Moscova preia conducerea în seria cu Baskonia și, în același timp, își arată forța ofensivă punând o presiune foarte mare pe trupa condusă de Velimir Perasovic. Meciul 2 va avea loc joi, 18 aprilie, de la ora 20:00, tot în capitala Rusiei.

În cel de-al doilea joc programat marți, liderul Euroligii, Fenerbahce, a primit vizita lui Zalgiris Kaunas, echipă ce a reușit să se califice în extremis în playoff. Primele 10 minute au fost destul de competitive dar în actul secund gazdele au reușit un parțial de 23-8 prin care diferența la pauză ajungea la 17 puncte, scor 38-21. Baschetbaliștii din lotul lui Sarunas Jasikevicius și-au mai revenit puțin în sfertul al treilea, însă turcii l-au câștigat și pe acela. Lipsiți de soluții în ofensivă, oaspeții nu au mai putut să facă față unei Fenerbahce foarte bine organizată de pe bancă de către legendarul Zeljko Obradovic. Formația gazdă a reușit încă un sfert în care și-a ținut adversara la doar 8 puncte marcate și a câștigat la o diferență de 33 de puncte, scor 76-43.

Principalii jucători din tabăra lui Fenerbahce au fost Nikola Kalinic (16 puncte, 3 recuperări), Marko Guduric (13 puncte, 4 pase decisive) și Erick Green (12 puncte, 2 pase decisive). În schimb, oaspeții au avut un singur baschetbalist în double-digits: Marius Grigonis (10 puncte). Liderul formației lituaniene, Brandon Davies, a avut o prestație foarte slabă: 3 puncte, 4 recuperări.

Așadar, Fenerbahce duce scorul la 1-0 în seria cu Zalgiris Kaunas și arată că este principala favorită la calificarea în Final Four. Elevii lui Saras își vor putea lua revanșa joi, 18 aprilie, de la 20:45.

Playoff-ul Euroligii continuă în această seară (17.04) cu încă două jocuri:

Anadolu Efes Istanbul – FC Barcelona Lassa (20:00)

Real Madrid – Panathinaikos Athena (22:15, Digisport 4)

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!