Stiri Liga I Masculin

Victorii pentru favorite în faza semifinală din Liga 1 de Baschet Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.04.2017

În acest weekend s-au disputat alte trei partide din faza semifinală a Ligii 1 de Baschet Masculin, partide în urma cărora trei echipe și-au asigurat deja în linii mari calificarea la Turneul Final. Pentru ultima poziție care duce la turneul de promovare lupta rămâne în continuare deschisă. 

Etapa a fost inagurată de meciul dintre Cuza Sport Brăila și Universitatea Cluj, meci câștigat acasă de brăileni cu 94-63, ajungând la un bilanț în faza semifinală care le asigură participarea la turneul de promovare. De cealaltă parte, clujenii se afundă în a doua jumătate a clasametnului. 

Cel mai important meci al rundei s-a jucat la Timișoara, acolo unde Timba și-a asigurat de asemenea locul la Turneul Final după o victorie clară în fața celor de la Știința București, scor final 84-53. Știința va lupta în continuare pentru un loc în primele 4 echipe la finele fazei semifinale, ducând o luptă la distanță cu CN „Aurel Vlaicu” București în special, dar și cu cei de la Rapid. 

Politehnica Iași a urcat până pe poziția a 3-a în ierarhia semifinală după meciul câștigat pe teren propriu în fața „lanternei roșii” din Miercurea Ciuc, scor final 72-62. Ieșenii sunt la rândul lor în cărțile pentru promovarea în LNBM, având 2 meciuri mai puțin jucate decât liderul Timba, respectiv unul mai puțin disputat decât Brăila.

Clasamentul actualizat al fazei semifinale din Liga 1 Masculin, fază din care se vor califica la Turneul Final primele 4 echipe:

1. Timba Timișoara - 8 victorii / 3 înfrângeri / 19 puncte

2. Cuza Sport Brăila - 8 victorii / 2 înfrângeri / 18 puncte

3. Politehnica Iași - 7 victorii / 2 înfrângeri / 16 puncte

4. CN „Aurel Vlaicu” București - 6 victorii / 4 înfrângeri / 16 puncte

------------------------

5. CSU Știința București - 5 victorii / 6 înfrângeri / 16 puncte

6. Rapid București - 4 victorii / 6 înfrângeri / 14 puncte

7. Universitatea Cluj - 2 victorii / 8 înfrângeri / 12 puncte

8. VSKC Miercurea Ciuc - 1 victorie / 10 înfrângeri / 12 puncte

În runda următoare avem programate următoarele confruntări (30 aprilie): 

Cuza Sport Brăila vs. VSKC Miercurea Ciuc

Politehnica Iași vs. CSU Știința București

Universitatea Cluj vs. Rapid București

CN „Aurel Vlaicu” București vs. Timba Timișoara

*Foto: Facebook Cuza Sport Baschet Braila

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!