Stiri

Video - Campionii europeni la baschet 3x3 au fost premiaţi de premierul Victor Ponta

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.09.2014

Cei patru baschetbalişti care au obţinut medalia de aur la Campionatul European de baschet 3x3 de la Bucureşti, Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan, au fost premiaţi  la sediul Guvernului României  de către premierul Victor Ponta pentru această performanţă uriaşă. 

La ceremonia de premiere au mai participat alături de cei patru medaliaţi cu aur şi prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, secretarul de stat al MTS şi preşedinte de onoare al FRB, Carmen Tocală, preşedintele FRB, Horia Păun, directorii Sport Arena, Vlad Constantinescu şi Radu Petre, precum si alţi oficiali ai FRB, potrivit site-ului oficial al forului din ţara noastră.

„Vreau să-i felicit pe cei patru campioni, să spun că ne cunoaştem de foarte mult timp, dar cred că niciunul dintre noi n-a crezut vreodată că, la baschet – la o formă de baschet, România va avea vreodată privilegiul de a avea campioni europeni. Este un vis pe care cred că nicio generaţie de antrenori sau de jucători l-au avut cu adevărat, cu atât mai mare este succesul lor, cu atât mai mult vreau să-i felicit pe ei, vreau să-i felicit pe cei de la Sport Arena, care au pornit acest proiect, de fapt, un proiect de educaţie mai mult decât un proiect de sport; eu aşa l-am văzut, împreună cu Federaţia Română de Baschet, pentru că este un sport accesibil foarte multor tineri. Până la urmă, aproape în fiecare şcoală sau în fiecare liceu există un panou de baschet şi ideea de a juca 3x3 la un panou e lucrul cel mai uşor de gândit pentru orice tânăr care e pasionat de baschet. Deci, vreau sa profităm – au fost de acord toţi patru, şi ei, şi cei de la federaţie şi Sport Arena – vreau să profităm de acest succes, cum spunea Bogdan, neaşteptat într-un fel, dar cu atât mai plăcut, ca să încercăm împreună cu ministerul Educaţiei să reconstruim un lucru pe care eu l-am prins – eu fiind mai ”bătrân” decât ei – şi anume, competiţia între licee şi intotdeauna e dificilă din punctul de vedere al asigurării infrastructurii, când e vorba de baschetul clasic, dar sunt absolut convins că putem, împreună cu ministerul Educaţiei şi cu autorităţile locale să construim în toate liceele din ţară câte un teren de baschet 3x3, acolo unde mii şi mii de tineri să joace baschet 3x3 şi câţiva dintre ei să meargă la turnee cât mai importante şi să reuşească să ne reprezinte. Vreau să spun încă o dată că ştiu de acest efort făcut de federaţie, făcut de Sport Arena şi făcut de ei şi de alţi jucători. Anul trecut mi-a făcut plăcere să joc alături de doi pivoţi faţă de care mă simţeam foarte, foarte mic din toate punctele de vedere. Anul acesta am stat cu emoţii şi mă gândeam că avem o şansă extraordinară, m-am bucurat foarte mult că am avut campionatul nostru, dacă ceilalţi au Campionatul Mondial în Spania, noi avem Campionatul European de 3x3, care l-a şi câştigat o echipă de români. Vreau să le urez mult succes, ştiu că pleacă la Tokyo pentru confruntarea la nivel mondial, dar mai ales, le şi spuneam că atunci când se retrag, la un moment dat, să fie alaturi de noi, ca promotori ai acestui proiect extraordinar în care sunt convins că putem să implicăm mii şi zeci de mii de tineri. În rest, le spun incă o dată bun venit la sediul Guvernului, sunt şi ei stânjeniţi şi eu, pentru că eram mult mai obişnuiţi să ne întâlnim pe teren, decât în locuri oficiale. Performanţa lor merită recunoscută şi dacă prin prezenţa şi premierea de aici, le facem cunoscute şi faptul că avem o echipă campioană europeană şi că e vorba despre un sport la care foarte mulţi tineri pot să aibă acces, înseamnă că am făcut un lucru bun”, a declarat premierul Victor Ponta, conform site-ului oficial al Guvernului.

De asemenea, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, le-a oferit baschetbaliştilor Angel Santana, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan carnetele de Maestru al Sportului, iar lui Bogdan Popescu pe cel de Maestru Emerit al Sportului. Totodată, în baza HG, cei patru, precum şi colectivul tehnic, au primit recompense financiare pentru cucerirea titlului european. La finalul ceremoniei, sportivii au oferit la rândul lor premierului Victor Ponta şi ministrului Gabriela Szabo câte o minge oficială a competiţiei europene de baschet 3x3, precum şi câte un echipament oficial de joc.

În cadrul şedinţei Biroului Federal de luni, 8 septembrie, s-a aprobat în unanimitate de voturi propunerea de acordare a titlului de Maestru al Sportului şi Maestru Emerit al Sportului pentru componenţii echipei de baschet masculin a României de 3x3. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat tot în unanimitate de voturi propunerea de premiere a componenţilor lotului masculin de baschet 3x3, precum şi a colectivului tehnic.
 
România a cucerit aurul continentat la baschet 3x3 după ce pe parcursul competiţiei au pierdut un singur meci în cele 6 jucate. În finala mare, tricolorii au trecut de Slovenia cu 18-16. 


*Foto: gov.ro

*Video: YouTube Guvernul României

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești urzeala :

    Frumos
    Ma bucur mult ca cei de la Sport Arena au fost si ei amintiti si li s-au recunoscut meritele. Felicitari tuturor - si ma bucur foarte mult ptr aceasta reusiat care reprezinta toata suflarea baschetbalistica din Romania

    cu 9 ani în urmă (11.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate