Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Video. Decizie controversată la finalul timpului regulamentar în duelul dintre U-BT Cluj și CSM Steaua

Eduard Popa

Eduard Popa
14.04.2018

CSM Steaua EximBank București a câștigat duelul de vineri seară din Sala Sporturilor Horia Demian, scor 99-94. Pentru a se impune, militarii au avut nevoie de două reprize de prelungiri. Ultima fază a timpului regulamentar, ratarea pe pătrundere a lui Marius Runkauskas și intervenția defensivă de ultim moment a lui Nandor Kuti, a stârnit multe reacții la finalul jocului.

A fost sau nu fault la Marius Runkauskas?

19 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Cum sa nu fie.
    A fost clar.

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    FAULT
    La banii care se invart la Cluj este clar ca aceasta echipa este a nu stiu cata oara favorizata in mod evident. Tot in mod evident este si faptul ca unul dintre cei care o impinge cu putere de la spate este si "CARTELA PRE-PAY CIULIN"care se pare ca a fost "incarcata"suficient ca sa ajunga pana la finalul sezonului.
    desi daca mai joaca asa prost Clujul are nevoie in mod clar de o suplimentare pe "cartela".

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Să o lămurim
      odată și pe asta cu bugetul ! STEAUA primește (prin CSM București) de la Primăria Capitalei, mai mulți bani decît primește U de la BT. Cel puțin în acest Campionat. Și asta se vede cu ochiul liber, dar dacă mai vezi și ceva cifre oficiale ( de exmplu bugetul CSM București, prin alocarea de la CM București, din păcate BT nu a făcut public bugetul, dar mai cunoaștem și noi pe unul altul care știe ). Iar să spui că U e favorizată împotriva Stelei ( poate cu Galțiul sau Timișoara ), înseamnă că nu ai citit organigrama Federației și la ce echipă au jucat ...

      cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ce s-o mai frecăm
    a fost fault clar. Poate că acordarea acelui fault și îscrierea a cel puțin unui punct de la libere, l-ar fi scutit pe maistrul lui U ( un fel de mister de la folbal) să fie PENIBIL prin nefolosirea lui Calinicenco în locul lui Kuti ( mai ales pe faza de apărare ). Chiar dacă nu înscrie, totuși ieri Calinicenco s-a apărat foarte bine. Cît despre Torok, cred că de la anul v-a contribui la succesele lui U-BT Alumni ( aka CSM Oradea ), în condițiile nefolosirii sale din alte motive decît protejarea lui după operație. Dar atunci de ce nu l-ai protejat și pe Lapornik și l-ai forțat să joace după două antrenamente. Kromah clar out ( chiar în momentul în care începuse să dea drumul la joc și la aruncări de 3 ). Ce mai, clar-viziune frate ...

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      erată
      cu scuzele de rigoare VA CONTRIBUI în loc de v-a contribui!

      cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Fault clar
    I-a rupt capul. Cat casa!!

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    am alta opinie
    Cu corpul nu il incurca (Kuti pe Runka), mana lui Kuti e sus si da in buza panoului si apoi ricoseaza in mana dreapta a Runkauskas. Nu i da in cap, nu i cat casa faultul, etc.
    Putem spune ca e fault la atingerea de dupa ce atinge panoul, ca atunci si coboara mana pana pe la un 45 de grade.
    Dar daca ne gandim la penalty ul din Real Juve, cred ca a fost decizia mai in spiritul jocului.
    Normal, daca era impotriva noastra as fi solicitat fault. Dar sa nu o dam in diverse cu arbitraje partinitoare, etc.

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      .
      Nu vreau sa te jignesc, dar sper ca ai probleme doar la ochi, nu la cap.

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Reclama la cum arata un fault
    Mie ca și clujean mi-a fost jena de acel moment. Fault evident pentru oricine are minime cunoștințe de baschet. Arbitrii ne-au ținut în meci abuziv și mai bine ca nu am învins în prelungiri din acest punct de vedere.
    Altfel, e prima oară când admit ca nu mai sunt deloc sigur de titlu ... Steaua a arătat în ultimele 2 meciuri ca pe moment este cea mai în forma echipa și va trebui serios luată în seama. Ei vor câștiga tot de acum, deci va fi foarte posibil ca primele 2 echipe înainte de playoff sa nu mai fie Sibiul și Clujul.

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Așteptam comentariul ăsta
      Mă bucur sincer că mai există oameni decenți pe aici. Am văzut meciul împreună cu mai mulți fani sibieni și văzând arbitrajul i-am spus unui prieten în timpul timeout-ului Stelei: nici dacă o să-i taie mâna cu drujba nu o să se fluiere fault, iar amicul Stoica din Sibiu, care era pe linia de fund la 2 metri de faza a clipit în același timp cu ceilalți doi meseriași. Eu nu știu cum se pot privi oamenii ăștia în oglindă.
      Revenind la baschet e clar că Steaua e cea mai în formă echipă la ora asta, întrebarea este dacă nu e un pic prea repede. Clujul are problemele cunoscute, pe care pare să nu le poată rezolva, Oradea datorită schimbărilor și accidentărilor trebuie sa se reinventeze întrucâtva. Noi suntem extrem de inconstanti și cu mici probleme interne de gestionat, deși culmea într-o postură foarte bună, în sensul în care, câștigând doar meciurile de acasă în iunie am fi campioni; doar că...
      Timișoara și Pitești par a se fi mulțumit cu locurile 5 și 6, rămâne de văzut ce vor face în playoff.
      Să fie baschet.

      cu 5 ani în urmă (14.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      te rog sa ma contrazici punctual pe comentariul in care imi argumentez diferenta de opinie cu privire la faza in discutie

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @StudentU
      Eu nu te pot obliga să vezi ceea ce tu nu vrei sa vezi, precum milioanele de români care nu vor să vadă cum sunt furați de de atâția ani de "ciuma roșie". Dar o să încerc totuși să-ți evidențiez evidența: Kuti nu sare în plan vertical, cu corpul se urcă direct pe Runkauskas, iar mâna o coboară și lovește ambele brațe ale adversarului , înainte ca acesta să dea drumul la minge. Cum spunea colegul tău, e definiția faultului sau, dacă mai accepți o metaforă din partea mea, e ca și cum Matei Corvin călare și cu sabia în mână se urcă drept pe Runkauskas, în loc să se urce pe soclul statuii. Te rog eu frumos caută pe site-ul Digi rezumatul meciului, cu reluarea fazei din spate, de lângă Stoica și dacă vrei, mai spune ceva după. Eu m-am mai uitat la sferturile 3 și 4 de vreo două ori în liniște, iar un astfel de arbitraj nu am mai văzut din vremuri de tristă amintire.

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      voi incerca
      sa revad reluarea ambelor sferturi. La faza in discutie vedem doua lucruri diferite. Unde ii da peste ambele maini, nu stiu. In fine, orice va face pe voi fericiti cand pierdeti...
      Si hai sa lasam trimiterile politice si istorice. Nu adauga nici un pic de legitimitate unor argumente scoase din burta.
      Zic mai bine sa ramana fiecare in lumea lui...

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      btw, TB
      Oare nu puteti incerca o opinie a unui aribtru? Cineva retras din arbitraj, eventual sub protectia anonimatului.

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Îmi cer iertare
      Am crezut că niște imagini plastice te vor ajuta să înțelegi; m-am înșelat, nu e nici o problemă, nu e nici prima, nici ultima oară. Multă baftă și să ne vedem la Sibiu peste două week-end-uri.

      cu 5 ani în urmă (15.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      am revazut si reluarea digi
      intr-adevar, kuti il loveste cu antebratul/bratul in cap pe Runka. E fault clar.
      Scuze pt opinia anterioara. De pe telefon asa se vedea si eu m-am si concentrat doar pe mana/degete, nu si pe brat/antebrat.

      P.S. cei care dau minus pentru o opinie exprimata in mod decent: dati-va foc.

      cu 5 ani în urmă (16.04.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @studentU
      Nu stii cat ma bucura postarea asta a ta , si nu are legatura directa cu baschetul. Exista o sansa pentru Romania, daca un om asa "orb" a recunoscut pana la urma ca "vede" inseamna ca se poate (nu are legatura cu orasul, simpatiile baschetbalistice, varsta, educatie, etc ).
      Legat de baschet, te asteptam in Sb, la meci, sa ne bucuram de baschet si sa castige cel mai bun !

      cu 5 ani în urmă (16.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da
      mi-as dori sa vin dar nu voi putea din pacate. familie, job, etc.
      Urmaresc de la TV spectacolul de pe teren si pe cel din tribuna :)

      cu 5 ani în urmă (16.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Fault
    E destul de clar. Cu Ciulin care a văzut f bine! Ca si busculada luată de Kuti
    Ca multe alte nefluierate. De ex la ultimul fault al lui Tyler la Watson a fost clar de antisportiv (nici o intenție de a juca mingea). Bine nu se ajungea aici dacă se arbitraj mai bine.

    cu 5 ani în urmă (14.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!