Stiri

Vincent Poirier, un alt jucător care face pasul din Euroligă către NBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.07.2019

Vincent Poirier face pasul spre NBA, după un sezon foarte bun făcut în Euroliga masculin. Boston Celtics i-a oferit pivotului francez un contract pe două sezoane. Poirier trece în baschet de peste ocean după două sezoane petrecut la Baskonia Gasteiz.

Poirier s-a născut pe data de 27 octombrie 1993, în Franța la Clamart. El măsoară 2.13 metri și este un jucător de poziția 5. A început baschetul profesionist la Paris Levallois dar a fost împrumut la Hyeres Toulon și Centre Federal pentru două sezoane. În 2017 a ajuns la Baskonia, acolo unde a evoluat timp de două sezoane în Euroligă.

În campania recent încheiată în Euroligă, Vincent Poirier a jucat 34 de partide în cea mai importantă competiție europeană intercluburi și a avut cifre statistice de 11.2 puncte și 8.2 recuperări. A fost liderul la recuperări în Euroligă cu un total de 282 de mingi prinse la panou și a fost inclus în All-Eurolegue second team.

Vincent Poirier va face pereche la poziția 5 cu un alt jucător european. Enes Kanter a fost luat de Boston Celtics de la Portland Trail Blazers în prima zi a free agency-ului din NBA.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!