Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu a explicat transferurile lui Falker şi Flowers: „I-am adus din trei motive”

Eduard Popa

Eduard Popa
06.03.2018

stanescu falker flowers

CSM Steaua Eximbank a suferit o înfrângere dură cu BC SCM Timişoara, scor 94-89 în etapa a XVIII-a a LNBM.

Steliştii nu au fost în formulă completă împotriva „Leilor din Banat”. Pe lângă absenţa lui Iuri Fraseniuc, roş-albaştrii nu s-au putut baza nici pe noile achiziţii, Randal Falker şi Jonte Flowers. Preşedintele Stelei, Virgil Stănescu, explică motivele pentru care

„Sunt trei motive clare pentru care am realizat aceste două transferuri: nu am câștigat niciun meci echilibrat, nu am reușit să ne impunem în niciun duel important în deplasare și avem oscilații mari în joc. Toate acestea țin de experiență, de puterea de a face față presiunii și de mentalitatea de învingător.

Din păcate, de multe ori am constatat că suntem două echipe diferite: una care joacă acasă și una care evoluează în deplasare. Din acest moment, vom avea o concurență acerbă între jucători. Antrenorii noștri vor avea acum posibilitatea de a alinia diverse formule la meciurile din Top6 și playoff. Jonte Flowers și Randal Falker pot elimina aspectele negative din jocul nostru. Cred în continuare că această echipă are potențialul și calitatea pentru a se lupta pentru titlu, pe care ni-l dorim foarte mult.

Până atunci, ne așteaptă un drum lung, în care trebuie să muncim, iar schimbările nu vor veni peste noapte. Trebuie să avem răbdare și să înțelegem că cel mai important lucru e să atingem vârful de formă în luna mai. Am mai fost pe primul loc în clasament, dar asta nu ne-a ajutat să ajungem la aur.

Este cel mai echilibrat campionat din ultimii ani. Suntem la 2 victorii distanță de locul întâi, la una de locurile 3-4. Cred că următoarele etape și Top6 vor aduce modificări substanțiale clasamentului, pentru că fiecare meci va fi echilibrat. Noi trebuie să fim pregătiți pentru luptă și avem nevoie de suporteri lângă noi!”

Preşedintele Stelei a ţinut să felicite echipa Timişoarei după ce revenirea de senzaţie de duminică:

„Felicit Timișoara pentru lecția pe care ne-a oferit-o timp de 17 minute. Este una greu de digerat pentru noi, dar sper că avem ce învăța din ea. Oaspeții noștri au arătat o determinare pe care am văzut-o și în Cupă, cu Sibiul, și care nouă ne lipsește, în acest moment. Vom analiza meciul și vom lua măsurile care se impun, pentru că noi suntem responsabili pentru această surpriză de proporții. Dacă am fi contracarat cu istețime curajul și determinarea lor, această răsturnare nu ar fi avut loc. Ne cerem scuze fanilor care au venit și ne-au susținut. Ne vom revanșa față de ei!”

Steaua stă în etapa intermediară din această etapă deoarece U-BT Cluj are meci în cupele europene. Următorul duel pentru „Militari” va fi cu Timba Timișoara, pe teren propriu, în etapa a XX-a din LNBM. 

*foto: facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!