Stiri

Virginia câștiga finala NCAA cu Texas Tech (Video)

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.04.2019

Virginia Cavaliers este noua campioană NCAA, după ce a reușit să își adjudece finala jucată în fața lui Texas Tech, cu scorul de 85-77, într-un meci ce a necesitat o repriză suplimentară.

Virginia s-a desprins încă din prima jumătate a primei reprize, când se ducea la 15-6, în urma coșului marcat de Mamadi Diakite. Hunter îi ducea pe cavaleri la 10 lungimi dar răspunusul lui Texas Tech a venit instant și echilibrul era restabilit de Davide Morretti, scor 19-19. Jocul a decurs într-o notă a echilibrului și tripla lui Ty Jerome din ultimele secunde îi oferea Virginiei avntajul la pauză, scor 32-29. La reluarea jocului Virginia s-a desprins din nou, 38-29. Texas Tech a avut puterea să mai revină încă o dată iar Culver și Odiase ofereau un avantaj de 3 puncte texanilor cu 22 de secunde rămase de joc. De΄Andre Hunter marca un coș de 3 puncte și Virginia era din nou în viață. Jarrett Culver a ratat două șanse de a aduce trofeul pentru Texas Tech și meciul mergea în prelungiri, 68-68, după 40 de minute de joc. În partea secundă a overtime-ului, Virginia a reușit un run de 15-4 cu care tranșa partida, scor final 85-77.

De΄Andre Hunter a fost cel mai bun jucător la finalei cu 27 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Kyle Guy, eroul Virginiei din semifinale, a contribuit cu 24 de puncte și 3 recuperări. Printre remarcați s-a mai aflat Ty Jerome cu 16 puncte, 8 pase decisive și 6 recuperări.

Brandon Francis a fost cel mai bun jucător de Texas Tech cu 17 puncte și 4 recuperări. Davide Moretti și Jarrett Culver au adăugat fiecare câte 15 puncte. Kyle Edwards a înscris 12 puncte iar Matt Mooney a totalizat doar 10 puncte. 

*foto: cnn.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!