Stiri

Virtus Bologna, prima finalistă în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.05.2019

Virtus Bologna s-a calificat în finala Basketball Champions League, după o victorie categorică obținută în fața germanilor de la Brose Bamberg. Italienii au dominat prima semifinală și vor juca duminică, 5 mai, cu trofeul pe masă. 

Prima partidă din Final Four-ul de la Antwerp a avut un start echilibrat, după care Virtus Bologna a pus stăpânire pe joc. Italienii au încheiat sfertul inaugural cu un run de 10-0 și își asigurau un avans important, 22-11. La jumătatea actului secund Tyrese Rice a marcat două triple la rând dar Bologna a găsit și ea răspuns, astfel că diferență nu a scăzut și chiar mai mult, la pauză 14 puncte erau între cele două echipe, 42-38. După reluarea jocului cele două echipe au marcat extrem de puțin, 11-11 și formația din Italia era favorită certă la calificarea în marea finală. Un nou parțial al elevilor lui Sasa Djordjevic, 10-0 în startul ultimei secvențe de joc, a pus practic capăt jocului, 63-39 pentru Bologna cu 6 minute rămase de joc. Brose Bamberg a mai redus din handicap până la final dar nu a putut emite pretenții la victorie. Scor final 67-50.

Kevin Punter a fost cel mai bun jucător al meciului cu 21 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Amath M'Baye a acumulat 9 puncte și 2 recuperări iar Dejan Kravic 8 puncte și 6 recuperări.

Tyrese Rice a fost principalul artizan de la Bamberg cu 21 de puncte. La Brose au evoluat alți doi câștigători de Euroligă, Ricky Hickman și Nikos Zisis, fiecare marcând doar 4 puncte.

Virtus Bologna își așteaptă adversarul din finală, care se va decide între Iberostar Tenerife și Antwerp Giants.

foto: championsleague.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    BCL
    Diferență destul de evidentă de nivel față de Euroligă, în ciuda faptului că pe teren erau câțiva jucători foarte cunoscuți.

    cu 4 ani în urmă (03.05.2019)
    • 76ers:

      ...
      Eu zic ca ai tu asteptari prea mari de la a treia competitie europeana...

      cu 4 ani în urmă (04.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @76ers
      De când cu playoff-ul LNB, am renunțat la a mai avea orice așteptări... 😂😂😂 Doar am remarcat ceva ce mi s-a părut evident, deși a doua semifinală a fost ceva mai bună.

      cu 4 ani în urmă (04.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!