Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu: „Este o binecuvântare să mă aflu din nou pe teren, după accidentarea pe care am avut-o”

David Istrate

David Istrate
02.10.2018

vlad moldoveanu intoarce u bt cluj

Campioana din 2017 nu a avut un parcurs excelent în sezonul trecut, fiind eliminată în semifinalele campionatului de către CSM Steaua Eximbank București. Prin urmare, în această vară, Mihai Silvășan a făcut mai multe modificări în cadrul lotului, iar una dintre cele mai importante este reprezentată de revenirea lui Vlad Moldoveanu

Internaționalul român a evoluat anul trecut în Turcia, pentru Demir Insaat Buyukcekmece, formație alături de care a jucat și în FIBA Europe Cup. Din păcate, din cauza unei accidentări la genunchiul stâng la începutul anului, Moldoveanu a fost nevoit să stea pe tușă pentru tot restul sezonului, fiind operat. În pauza competițională, sportivul de 30 de ani a decis să se întoarcă la U-BT Cluj-Napoca, echipă alături de care a câștigat tripla în sezonul 2016-2016.

Elevii antrenați de Mihai Silvășan și-au adjudecat săptămâna trecută SuperCupa României, după un duel cu CSM Oradea, și acum se pregătesc de confruntările cu Ironi Ness Ziona din preliminariile FIBA Europe Cup.

Înainte acestei duble, Vlad Moldoveanu a acceptat să vorbească pentru site-ul FIBA despre experiența din ultimul an, despre ce a învățat, dar și despre așteptările sale de la următorul sezon. Primul subiect abordat de baschetbalistul de 2.08 a fost cel al accidentării din sezonul trecut:

„Salutare tuturor! Sper că sunteți bine cu toții. În primul rând, aș vrea să spun că sunt foarte fericit să mă întorc din nou în FIBA Europe Cup. Experiența de anul trecut din fazele de calificare m-au ajutat să înțeleg mai bine modul în care această competiție funcționează și cum să abordez acest tip de meciuri. Prin urmare sunt nerăbdător să jucăm dubla cu Ness Ziona.

Pentru mine, este o binecuvântare să mă aflu din nou pe teren. Venind după o accidentare care a necesitat o intervenție atroscopică la genunchiul stâng, pot să zic doar că sunt fericit să fiu din nou alături de o echipă și să fac ceea ce iubesc, adică să joc baschet. Prima lecție pe care am învățat-o în ultimul an este aceasta: nu lua nimic în ușor!

Să te întorci după o accidentare nu este niciodată ușor, mai ales după o accidentare care a necesitat o intervenție medicală. Până acum nu am mai avut așa experiențe, astfel că a trebuit să iau fiecare zi în parte și acesta a devenit un obicei. Acum mă bucur de fiecare zi în parte și de tot acest proces. Accidentarea aceasta mi-a schimbat total perspectiva de la o concentrare bazată pe rezultat la una bazată pe proces, pe detalii. M-a învățat să iau fiecare zi separat. Într-un proces mai lung de recuperare vor fi zile bune și zile rele dar trebuie să înțelegi că trebuie să fii răbdător și perseverent”, a spus Moldoveanu, conform site-ului fiba.com.

În continuare, Vlad Moldoveanu a explicat motivele care au stat în spatele deciziei de a reveni în Cluj-Napoca.

„Principalul motiv pentru care am luat decizia de a mă întoarce la Cluj a fost pentru că aici am șansa să mă lupt pentru trofee, în timp ce mă recuperez. Experiența din Turcia m-a învățat că poate nu sunt făcut pentru echipe ce nu se află în topul clasamentului din ligile în care activează. Peste tot pe unde am jucat înainte am luptat pentru titluri sau chiar în play-off-ul EuroCup. Deci a fost o experiență diferită pentru mine. Chiar și acel an în care nu am jucat în cupe europene, când am evoluat în Franța, a fost unul în care am luptat pentru play-off până aproape de finalul sezonului. Întoarcerea la Cluj a fost o opțiune extraordinară pentru mine: joc acasă, lupt pentru trofee și sunt antrenat de un antrenor pe care îl cunosc foarte bine, care are alături un staff medical și un club foarte profesionist din toate punctele de vedere.”

În final, jucătorul ce a mai evoluat în cariera lui la echipe precum Le Havre, BC Kalev-Cramo, Turow Zgorzelec sau Stelmet Zielona Gora a vorbit despre ce obiective are de la acest sezon pe care îl va juca în alb-negru.

„Nu s-au schimbat prea multe de când am fost ultima oară aici. Ambițiile echipei sunt la fel, adică extrem de ridicate. Avem câteva fețe noi însă cu toții tragem pentru ceilalți și punem succesul echipei înaintea celui personal. Până în acest moment, presezonul nostru a fost extraordinar și mai mult am reușit sâmbătă să obținem o victorie frumoasă în SuperCupa României.

Acum a venit momentul să ne întoarcem atenția asupra unei finale adevărate: dubla cu Ness Ziona. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în FIBA Europe Cup, însă înainte trebuie să trecem de Ness Ziona. Așa cum am spus anterior, dacă stăm în prezent și dacă ne concentrăm pe proces rezultatele vor veni. Noi ne bazăm pe un efort total al echipei, de la jucători și până la staff, prin urmare cred că acesta este principalul nostru atuu în următorul sezon.”

Jucătorii Universității au aterizat în această dimineață în Israel și urmează să joace mâine, 3 octombrie, de la ora 19:00, turul cu Ironi Ness Ziona. Returul va avea loc peste o săptămână la Cluj-Napoca, tot de la ora 19:00, însă între cele două manșe, U-BT Cluj-Napoca va debuta în campionat împotriva lui BCM U Pitești. Duelul cu formația antrenată de Florin Nini va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 19:00 în Btarena din Cluj-Napoca.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!