Stiri Vulturi

Vlad Moldoveanu: „Sper să ne îndeplinim obiectivul, dar va fi foarte greu”

Eduard Popa

Eduard Popa
24.11.2017

vlad moldoveanu, italia romania

Naționala de baschet masculin a României se pregătește de debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, care se va consemna la Torino, în compania Italiei.

Principala „gură de foc” a naționalei, Vlad Moldoveanu, a discutat despre obiectivul pe care naționala României îl are în aceste preliminarii.

„Mi s-a părut un antrenor care știe baschet și a venit să ne învețe. Mi s-a părut că a luat-o de zero cu noi și sper să ne îndeplinim obiectivul. Va fi greu pentru că lumea spune că jucăm că Olanda, dar Olanda are jucători în ACB, în EuroCup, jucători care au experiența unui EuroBasket, plus că Italia și Croația vin fără linia întâi, ceea ce poate crea o surpriză oricând.”

Moldoveanu a discutat și despre programul extrem de încărcat din ultima perioadă:

„E horror. Chiar am vorbit cu echipa acum o săptămână. Suntem trei, eu, un lituanian și un macedonean. Noi am jucat sâmbătă seara, iar marți jucăm cu Fenerbahce în deplasare, fără antrenament, fără nimic. Nu mi se pare un sistem bine gândit. Poate în 2 3 ani or să se rezolve aceste situații, dar mi se pare foarte greu. Eu azi-dimineață (n.r. miercuri) am venit, am intrat în direct în programul echipei naționale la antrenament. Am azi două, mâine două și vineri e meciul. E foarte puțin timp și se vine direct de la competiții.”

Vlad a vorbit și despre obiectivul pe termen lung al naționalei.

„Rămâne de văzut dacă am învățat ceva de la EuroBasket. Scopul nostru este să prindem primele trei locuri acum și măcar să urcăm o urnă, pentru că e clar că ne este greu să ne calificăm la Mondiale.”

Italia-România se joacă vineri, 24 noiembrie, de la ora 21:15. Meciul de la Torino va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 3. 

*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!