Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu ar putea rata tot restul sezonului

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.01.2019

vladsilvasan

U-BT Cluj Napoca urmează să întâlnească CSM CSU Oradea în etapa a 13-a a Grupei Valorice A din LNBM.

Mihai Silvăsan, tehnicianul clujenilor, a vorbit pentru site-ul oficial al echipei atât despre acest duel, cât și despre situația echipei sale:

”În primul rând, La Mulți Ani, un An Nou cât mai bun, multă sănătate tuturor iubitorilor de baschet și nu numai. După cum știți, primul meci din 2019 este în compania campioanei en-titre, CSM Oradea, o echipă puternică, una dintre contracandidatele noastre la titlul de campioni naționali. Va fi un meci foarte intens, un meci care nu are nevoie de motivație în plus, e evident că s-a creat în timp o rivalitate între cele două echipe și, cu siguranță, toată lumea își va dori victoria. Fiecare jucător își dorește să joace în astfel de meciuri, fiecare jucător va da tot ce e mai bun în el în astfel de meciuri. Problemele de efectiv sunt aceleași, Vlad Moldoveanu, după cum se știe, va lipsi o bună perioadă de timp, pe el nu cred că ne vom mai baza sezonul acesta, Darrin Dorsey are chiar astăzi un ultim control la picior, la bicepsul femural, el a avut o mică întindere și nu am vrut să forțăm o ruptură sau ceva mai grav. Sperăm să fie apt, să între la antrenamente de astăzi și la ora jocului să îș putem folosi cât de cât. El nu s-a antrenat de două săptămâni, probabil că nivelul lui fizic nu va fi cel mai înalt, însă orice ajutor este bine venit și sper să îl putem folosi”.

Revenit în acest sezon la U-BT Cluj Napoca, Vlad a disputat doar 6 partide în tricoul alb-negru, moment în care a suferit o nouă accidentare ce l-a făcut să rateze întreg turul de campionat, cât și partidele echipei naționale. Când, chiar conform paginii de facebook a clujenilor, jucătorul român se află foarte aproape de o revenire, acesta a fost diagnosticat cu hepatită virală de tip A, despre care inițial s-a menționat că ar necesita o perioadă de recuperare de aproximativ 3 luni.

Rămâne de văzut dacă Vlad Moldoveanu va mai fi prezent într-un meci oficial, în acest sezon, pentru U-BT Cluj Napoca.

Meciul dintre U-BT Cluj și CSM CSU Oradea va avea loc duminică, 6 ianuarie, începând cu orele 18:00, la BT Arena.

*SURSA FOTO: www.totalsport.jurna.ro/ Arman Noemi

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    grozav...
    La fel ca in cazul lui Rasic, presupun ca se va plati (o parte?) din salariu tot sezonul acesta cu conditia sa il mai tinem inca un sezon, sa scoatem totusi investitia. Pana atunci insa, mai ramane buget de un 4 versatil? Cali e bunicel dar limitat, Torok nu pare (sa vrea) sa si revina. La pivoti oricum suntem cam subtiri, ma intreb ce atuuri avem in aceasta echipa in afara de Dykes si Rasic(batranel totusi si usor de anihilat/limitat printr o aparare gandita)?
    Noi tot zicem ca Silva i praf dar vedeti si voi lotul. Nu zic si lotul tot el si stafful l au gandit, si jucatori precum Kuti, Torok tot el i a antrenat i3 ani de zile, deci nu i gasesc scuze neaparat, dar privind in curtea contra candidatelor la titlu, pozitie cu pozitie, trebuie sa recunoastem ca avem un lot subtirel spre subtire. In conditiile astea nu stiu cat tine nici parabola aia cu cel mai mare buget din LNBM...

    cu 5 ani în urmă (03.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Parabola asta e adevărată, știi și tu. Eu pot să îți confirm că anul ăsta raportul CJ / SB e mai mare de 2:1, strict pe salarii. Problema e că Clujul are acum renumele de echipă cu bani, care plătește bine, iar agenții și jucătorii știu asta. Sunt convins însă că bani mai sunt și va trebui adus un 4, dacă Vlad nu poate reintra pe final de Top 6.

      cu 5 ani în urmă (03.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu intram iar
      in discutia cu: "de unde ai tu informatii atat de sigure astfel incat sa imi poti confirma acest raport 2:1?" :)
      @TB, @eduardpopa: poate incercati voi o ancheta jurnalistica in sensul asta, de elucidare a bugetelor echipelor din LNBM. Si daca nu reusiti sa faceti rost de niste cifre poate ne explicati de ce, adica aspecte legate de confidentialitatea contractelor spre exemplu. Altfel mie mi-e greu sa cred ca un suporter sau poate chiar un apropiat al echipei din SB poate avea informatii reliable privind bugetul lui U sau a altei echipe.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ nu intrăm
      Sunt cifre care se știu, "umblă" singure... Fii convins că și EP le știe (nu am discutat 😂), doar că ele nu pot fi probate așa ușor, contractele fiind evident confidențiale. Dar pentru liniștea ta, dacă iei cifrele publice, cu bugetele echipelor sau cu ce bani intră (sponsori și buget), scazi banii care se duc la juniori (unde CJ investește net mai mult) și cei de organizare (care sunt probabil la un nivel similar) vei vedea că matematica confirmă e am spus eu. Datorită jobului, lucrez mult cu breakdown prices și am făcut calculele astea de unul singur, așa că eu sunt convins de acuratețea informației de mai sus. Rămâne la latitudinea ta dacă crezi sau nu. Și vis-a-vis de statutul de "apropiat" pe care mi-l atribui, aș fi incantat să fie așa, doar că nu e, locul pe abonamentul meu fiind mai apropiat de Silva decât de Dan 😉. PS1 EP îți poate confirma că sunt doar un umil fan, dacă nu mă crezi pe cuvânt. PS2 Amicul trancer avea și el informații asemănătoare sezonul trecut, poți discuta cu el, că e alb negru.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      daca nu i prea mult trouble, trimite-mi si mie te rog un link catre bugetul al lui csu sibiu si/sau u-bt.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Păi nu ziceam amândoi că nu intrăm în discuția asta ... 😁
      Evident că nu am link ul care mi-l ceri. Dar cum sp3sunt cifre publice... BT a dat în 2016 între 1 și 1.2 mi-l euro (interviu Nicolae Tarcea), de Aegon știu că dau undeva la 200k pe an, cu ce mai vin de la alții și de la buget, treceți de 1500k pe an, buget total.
      La Sibiu, acum trei ani Horațiu Floca accepta cu jumătate de gură în conferința de presă de la startul sezonului că bugetul nostru se apropia de 400k.de atunci a crescut în fiecare an, doar prin sponsori privați, cu procente din 2 cifre, ajungând sezonul ăsta spre 600k (din calculele mele).

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ok, se pare ca nu sunt
      eu sensibil la astfel de informatii care apar in spatiul public :)
      Insa din banii astia nu se stie cati se duc pe echipele de copii si juniori.
      Dar daca avem aprox 1 milion pt echipa mare si voi aprox 600k si avem loturile pe care le avem, atunci suntem foarte slabi administratori sau platim exagerat unii jucatori precum KD sau VM.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Poate esti singurul suporter sibian cu coloana si pe care il respect. Dar hai sa lasam ”stirile pe surse” referitoare la bugete. Daca nu exista o informatie oficiala discutiile astea nu-si au rostul. Si cum ai scris mai sus, la copii si juniori erau la un moment dat 500. Nu stiu cati sunt acum dar este o cifra de luat in calcul. Nu stiu vreun club care sa mai aiba atatia copii.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    Pivoti
    Mie nu mi se pare deloc că suntem slabi parte de pivoți. Ba chiar mi se pare că suntem una din cele mai redutabile echipe pe felia asta din campionat. Când zic pivoți mă refer bineînțeles la poziția 5.

    cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      n-am zis slabi
      am zis subtiri :))
      Nici Easley nici Washburn nu sunt pivoti de forta. Ia un Vukosavljevic, un Falker, un Cooper, chiar un Denison si vezi cum te descurci cu ei in relatie 1la1 in caciula, cu cei doi pivoti ai nostri.

      cu 5 ani în urmă (04.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    vorba romanului
    TZEAPA ! ( Dubla tzeapa daca se confirma si accidentarea lui Dorsey) Pai ce s-a crezut ca turcii il dau asa de florile marului ? Ce ma mir eu, este de ce nu observa nimeni din staff-ul echipei ca in Turcia sunt echipe cu probleme financiare mari de tot si ca s-ar putea aduce jucatori cit de cit dornici de joc pe bani mai putini , doar cu dorinta de a nu face pauza prea mare. Asta ca sa nu mai zic ca Zekovic a sta trei luni pina l-a luat Oradea ( si aia doar dupa plecarile accidentatilor ). Timpul nu e pierdut , dar tare cred ca campionatul asta e cam dus si BT pompeaza tot mai putin , asa ca nu cred in "basmele" cu bugetul mare ( ma rog, poate mare dar in niciun caz dublu fata de Sibiu )! Dupa umila mea parerea bugetul cel mai mare il are Oradea ( si prin prisma participarii in Liga Campionilor ). Pina la schimbarile din Februarie ( probabile ) sansele la titlu ( dupa joc dar si rezultate) le au Oradea , Sibiu, Cluj, chiar Craiova. Cu regret in suflet, nu-mi dau seama cum ar putea cistiga U in conditiile actuale !

    cu 5 ani în urmă (04.01.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Titi are dreptate,
    as corecta totusi putin, la dubla teapa contributia majora e a lui cristescu , el de fapt ne-a obisnuit cu transferuri in intrasezon de toata jena, poti sa ai bani daca nu esti competent, ma mir ca BT-ul asista pasiv la mediocrizarea echipei, desigur si cu aportul desavarsit a lui Silva . Si eu zic ca nu avem nici o sansa la titlu, ba mai mult, este foarte posibil sa nu prindem nici semifinalele . Iar Polivalenta incet-incet se goleste ...

    cu 5 ani în urmă (04.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!