Stiri

Vlad Moldoveanu va evolua în Turcia la Demir Insaat Buyukcekmece

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.07.2017

Vlad Moldoveanu și-a găsit echipă după despărțirea de U-Banca Transilvania Cluj, urmând să evolueze în stagiunea competițională 2017-2018 în puternicul campionat turc la Demir Insaat Buyukcekmece, echipă care va participa în FIBA Europe Cup. 

Moldoveanu s-a despărțit de U-BT Cluj la finele sezonului 2016-2017 după ce a cucerit toate cele trei trofee puse în joc în România, campionatul, Cupa României și SuperCupa României. Extrema în vârstă de 29 de ani a îmbrăcat echipamentul alb-negru și în preliminariile Champions League, dar și în grupele FIBA Europe Cup. 

35 de meciuri a bifat Vlad în echipamentul alb-negru în campionat, timp în care a acumulat medii de 15.5 puncte (543 în total), 5.7 recuperări (199), 2.5 pase decisive (86), 0.9 intercepții (31), 0.4 capace (14) și 1.3 mingi pierdute (45), totul pentru un indice la eficiență de 17.7 (618). Toate aceste cifre au fost realizate în 1023 minute jucate, adică o medie de 29:14 minute petrecute pe parchet. După experiențele din S.U.A, Vlad Moldoveanu a evoluat pentru prima dată în Europa la Benetton Treviso (Italia), urmând ca apoi să ajungă la echipe precum Le Havre (Franța), BC Kalev / Cramo (Estonia), PGE Turow (Polonia), respectiv Stelmet Zielona Gora (Polonia). 

„Precizez că am hotărât să îmi continui cariera în străinătate și să adaug la performanțele obținute în ultimii ani noi experiențe și provocări, însă nu înainte de a încerca să mai reprezint o dată România și în mod special Clujul în această toamnă, la Campionatul European de baschet”, declara Moldoveanu la despărțirea de clubul ardelean. 

Mai multe echipe au fost vehiculate în ultima perioadă ca destinație pentru Vlad în noul sezon, printre care și gruparea franceză Limoges, viitoare participantă în EuroCup. Însă, în cele din urmă, internaționalul român a ales calea Turciei, unde va îmbrăca echipamentul celor de la Demir Insaat Buyukcekmece. Noua echipă a baschetbalistului român a încheiat sezonul 2016-2017 din Turcia abia pe locul 13 cu 9 meciuri câștigate și 21 pierdute, având de asemenea și un parcurs până în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, competiție în care va participa și în noul sezon cu Vlad Moldoveanu în garnitură. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Parca vroia Spania...Totusi, locul 10 in Turcia pare cam putin.

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Nu e nici EuroCup, nici Spania sau Franta, dar e o liga foarte foarte puternica, si te bati cu echipe cu care cine stie cand ai altadata sansa. Probabil si financiar e foarte bine remunerat, si stie ca daca-l vede cineva din Top 5 din Turcia e rezolvat, sau mai schimba tara dupa un sezon bun. Pare cam putin la prima vedere, dar cred ca a aterizat bine, la o echipa in care e titular.

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Cred ca
    E un proiect buni cu bani multi plus ca poate i s-a spus ca se va juca mult pentru el si sa nu uitam ca turcia alaturi de spania sunt cele mai urmaritate campionatedin europa

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Turcia
    În iunie 2016 spunea ca a avut oferte din Turcia dar nu a vrut sa meargă din cauza situatiei de acolo. Acum e buna turcia...

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!