Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladan Vukosavljevic și-a trecut în cont al doilea double-double din LNBM, cu SCM U Craiova

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2018

Vladan Vukosavljevic a fost coșgheterul confruntării dintre SCM Timișoara și SCM U Craiova, încheiată cu un punct în favoarea oaspeților, scor 73-74. Pivotul sârb a reușit al doilea său double-double stagional și al 4-lea meci când marchează peste 20 de puncte.

Pivotul de 34 de ani a petrecut 27:08 minute în teren la duelul cu oltenii. Sârbul a înscris cele 26 de puncte cu 6 aruncări din interiorul semicercului din 11 încercări (54,5%), 2/6 de la distanță (33%) și 8/10 de la linia de fault. A încheiat în double-double după ce a reușit 11 recuperări (5 ofensive/6 defensive). A mai avut o greșeală personală, 7 faulturi scoase de la adversar și 3 mingi pierdute, pentru +23 indice al eficienței. Cu el în teren, SCM Timișoara a avut +1 pe tabelă.

Singura greșeală personală din dreptul lui Vukosavljevic, la meciul de luni, a fost cea care l-a trimis pe Morris Curry la linia de fault, cu 3,8 secunde rămase din joc. Timișorenii au contestat acea decizie, spunând că în alte părți nu s-ar fi fluierat fault pentru că nu a fost. De asemenea, la ultima repunere alb-violeții au mers pe mâna masivului pivot. Acesta a fost întâmpinat de doi adversari și nu s-a fluierat nimic, spre nemulțumirea gazdelor care au cerut fault.

A fost al doilea double-double înregistrat de Vukosavljevic pentru SCM Timișoara, după cel din etapa a 3-a, de la Pitești. Atunci sârbul a încheiat partida cu 33 de puncte și 11 recuperări, cu +33 eficiență. Celelalte două meciuri în care a trecut de borna celor 20 de puncte înscrise au fost cu BC CSU Sibiu (24 de puncte) și cu Dinamo Știința (23 de puncte). A mai fost aproape de double-double în victoria cu Steaua București, când a avut 15 puncte și 9 recuperări.

Vladan Vukosavljevic are al doilea total de puncte marcate în grupa valorică A, cu 139 de puncte în 7 meciuri. Din prima grupă valorică îl depășește doar Kyndall Dykes, cu 146 de puncte în 7 jocuri. Zoran Vrkic, de la Dinamo Știința, are al treilea total de puncte de la primele opt formații. Vukosavljevic este cel mai faultat jucător din grupa A (48 de faulturi scoase) și are cele mai multe libere din prima urnă valorică, 48 în 7 meciuri, fiid urmat de Dykes cu 40.

Pivotul care a jucat destui ani în Liban este coșgheterul timișorenilor în această stagiune, cu 19,9 puncte/meci în 7 partide. Mai are 7,6 recuperări și 19,7 eficiență medie în 28:16 minute/meci. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!