Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Arnautovic: “Acum totul este posibil”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.06.2014

Epilogul sezonului 2013/14 aduce față-n față pentru a cincea oară în acest playoff pe CSU Asesoft Ploiești și CSM Oradea. Antrenorul prahovenilor, Vladimir Arnautovic a oferit o declarație în exclusivitate pentru Total Baschet în care a vorbit despre ceea ce ar trebui să facă echipa sa pentru a câștiga al 10-lea titlu din istorie. Antrenorul sârb este mulțumit că în această finală, echipa sa, a pierdut mai puține mingi și a recuperat mai mult în ofensivă dar consideră că aceste lucruri nu ajung:

„Avem nevoie de mai puține greșeli decât am făcut în ultimul meci. Avem nevoie de o apărare excelentă, nervi tari și să fim deștepți. Este ultimul meci, acum gata cu calculele trebuie să dăm 100% și mai mult dacă se poate, pentru a câștiga în fața unei echipe care a arătat că este o formație bună și merită tot ce a reușit până acum. Sper că au văzut și băieții că nu ajung două sferturi sau trei sferturi, trebuie să joace la nivel înalt 40 de minute ca să câștigi în fața unei echipe bune cum e Oradea.

O chestie importantă este că am avut mai puține greșeli și din acest motiv spun că se va impune cine va face mai puține greșeli. O altă chestie bună este faptul că am avut și recuperări ofensive mai multe. Sunt două chestii care contează dar nu e de-ajuns. Trebuie să jucăm și cu o apărare mai bună și cu acțiuni mai clare în atac, la același nivel cel puțin 40 de minute.”

Întrebat dacă se gândește la modificări ale lotului, „Dado” a răspuns:

„Cel mai probabil o să fie tot la fel, dacă a mers așa până acum nu cred că o să schimb.”

Întrebat dacă se așteaptă tot la un meci strâns, antrenorul Asesoftului a replicat:

„Acum totul este posibil. După ce s-a întâmplat până acum, ar trebui să fi un meci strâns dar eu sper că noi vom fi echipa care la un moment dat să ne desprindem. Aceasta este ideea dar nu știu dacă vom reuși. Orice este posibil, la fel cum s-a văzut și până acum.”

În final, Vladimir Arnautovic a vorbit despre însemnătate acestui meci decisiv atât pentru suporteri cât și pentru antrenori și jucători. „Dado” a explicat și din ce motiv este bine că s-a ajuns până aici:

„Da, pentru baschetul românesc este foarte bine, pentru spectatori, pentru toată lumea este foarte bine că s-a ajuns în meci decisiv. Pentru mine și pentru noi antrenorii nu este foarte bine. Acest lucru arată că am fost echipe echilibrate, de-a lungul sezonului regulat am fost locul și locul doi și acum în playoff am arătat că suntem echipe apropiate și că micile detalii au făcut diferența. Cine o să fie mai deștept, cu mai multă răbdare, cu greșeli mai puține, acela va câștiga. Aceste meciuri se câștigă cu greșeli puține nu cu un joc senzaţional pentru că nu fi un joc senzațional, cel mai probabil.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    as mai merge Dado
    O declaratie onesta,pertinenta si corecta care il caracterizeaza pe adevaratul Dado. Respect Dado!

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    dada, Dado
    Totul e posibil, deci putem cistiga! HAI CSM!

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!