Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Vladimir Ivankovic, noul antrenor al CSU Alba Iulia

Valentin Todea

Valentin Todea
05.07.2017

Formația din Cetatea Unirii se pregătește pentru noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin, în ciuda faptului că nu a confirmat oficial înscrierea în primul eșalon. CSU Alba Iulia s-a înțeles cu Vladimir Ivankovic pentru a prelua banca tehnică, un antrenor croat în vârstă de 45 de ani.

În sezonul trecut a pregătit pe WBC Kvarner Rijeka din liga a două din Croația, echipă participantă în Liga Europei Centrale în stagiunea 2016-2017. Între 2015 și 2016 a antrenat pe Flying Foxes Post Viena, alături de care a avut de asemenea dueluri în CEWL. Sezonul 2014-2015 l-a găsit la Chemcatz Chemnitz din prima ligă germană, fosta echipă a Gabrielei Cursaru, după ce antrenase vreme de cinci sezoane formația feminină WBC Novi Zagreb, între 2009 și 2014.

În februarie 2014 a preluat echipa națională feminină a Croației, însă a fost nevoie să demisioneze din cauza unor probleme personale. Ivankovic deține un CV cu mai multe performanțe, dintre care vom aminti câteva. În anul 2016 a fost numit antrenorul anului în Austria, câștigând toate trofeele interne (campionat, cupă, campionatul austro-slovac), fiind de asemenea finalist în Liga Europei Centrale. Anul 2013 i-a adus dubla campionat-cupă în Croația, fiind numit în doi ani consecutivi antrenorul anului în țara sa natală, în 2012 și 2013. Între 2013 și 2014 a participat alături de Novi Zagreb în faza grupelor din Euroligă, în timp ce în 2010 a ajuns alături de formația amintită în faza a doua din Eurocup.

Vicecampioană în 2016, Alba Iulia și-a exprimat intenția de a participa în Liga Europei Centrale în stagiunea ce stă să înceapă în această toamnă.

*Foto: kosarka.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!