Stiri

Vladimir Lucic: „România suferă la capitolul baschetbaliștilor tineri”

Paul Olar

Paul Olar
23.10.2014

Arkadia Traiskirchen Lions, gruparea lui Vladimir Lucic și Aleksandar Vuletic, a inaugurat cu dreptul ediția 2014/2015 a Bundesligii. Trupa din estul Austriei are la activ patru succese și două eșecuri, bilanț ce îl muțumește deplin pe tehnicianul amintit anterior.

Fostul antrenor al Concordiei Chiajna a acordat un interviu site-ului Total Baschet, cu ocazia căruia a vorbit despre situația la echipa sa.

Cum vă simțiți în Austria?

Sunt de șase luni aici și m-am adaptat foarte ușor. Muncesc cu plăcere, iar oganizarea este foarte bună.

Ce părere aveți despre noua stagiune a campionatului austriac?

Sunt încântat de cum am început actualul sezon, însă pot spune că mă bucură și felul cum am încheiat precedentul.

Cum s-a integrat Aleksandar Vuletic?

Eu am colaborat cu Aleksandar în ultimele trei sezoane, iar în această perioadă, totul s-a bazat pe încredere reciprocă. A fost alegerea mea să îl aduc, deoarece el este un jucător de echipă și orice antrenor s-ar bucura să îl aibă la dispoziție.

Aruncând o privire peste efectivul echipei, observăm numeroși tineri. Cum vă descurcați cu ei?

Avem mulți jucători tineri, ceea ce mă bucură. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu tineri și să le dau o șansă. Este o misiune dificilă, care necesită mult devotament, dar totul se răsplătește atunci când ei pășesc pe teren și evoluează bine.

Ce vă propuneți?

Vrem să dezvoltăm tinerii jucători și să intrăm în Play-Off. Nu va fi ușor, însă suntem hotărâți să dăm totul.

Urmăriți campionatul din România?

Da, bineînțeles, mai ales că am disputat câteva jocuri amicale în compania echipelor românești. Am prieteni în România, acolo unde se practică un baschet la nivel ridicat. Astfel, urmăresc cu plăcere ce se întâmplă în țara voastră.

Făcând o comparație între întrecerea austriacă și cea românească, care este mai bună?

Nu văd o diferență seminficativă din punct de vedere al calității, deși Liga Națională mi se pare puțin mai bună. În România sunt investiți mulți bani și se vede un progres, pe când campionatul Austriei este mai bine organizat.

Luați în considerarea aducerea unui nou jucător român la gruparea dumneavoastră?

România suferă la capitolul baschetbaliștilor tineri, însă politica clubului meu se referă la sportivii speranță din toată Europa. De cealaltă parte, Titus Nicoară, cel mai valoros român după părerea mea, a făcut primul meci remarcabil în perioada când evolua pentru noi.

U Banca Transilvania se duelează în EuroChallenge cu Gussing Knights. Ce părere aveți despre ei?

Gussing a câștigat titlul în sezonul trecut. Acum, cred că sunt mai puternici, se apără extraordinar și este greu să îi învingi pe terenul lor.

Doriți să transmiteți un mesaj oamenilor din România?

Am petrecut doi ani în România și mi-am găsit mulți prieteni. Vreau să transmit salutări și urări de bine cititorilor Total Baschet și cine știe, poate ne întâlnim din nou.  

*Foto: Facebook Arkadia Traiskirchen Lions

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!