Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladislav Koreniuk a semnat cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
16.01.2019

vladislav koreniuk craiova

SCM U Craiova a efectuat al doilea extratransfer din acest sezon. Oltenii l-au semnat pe pivotul ucrainean Vladislav Koreniuk, transferul fiind confirmat de către agenția sportivului, Octagon România.

În vârstă de 25* de ani și înalt de 2m10, Koreniuk s-a născut într-un oraș fost teritoriu românesc, Izmail și a debutat în baschetul mare în sezonul 2010/2011, la Dnipro Dnipropetrovsk. El a jucat la trupa ucraineană până în sezonul 2015-2016. În acea stagiune a reușit 10 puncte și 7,1 recuperări pe întâlnire, cu 54,6% din acțiune.  

În sezonul 2016-2017, Vladislav s-a mutat mai întâi în Polonia, la Slam Stal Ostrow, unde nu a rezistat decât patru meciuri, până a ajuns în Lituania, la BC Siauliai. În 2017 a avut și prima experiență în China, unde a jucat pentru Chongqing Sanhai Lanling, în liga a doua. Acolo unde a avut medii de 24,3 puncte și 13,7 recuperări pe meci.

A urmat sezonul 2017-2018, pe care l-a petrecut mai întâi la Nevezis Kedainiai, în Lituania apoi la Lourdes-Tarbes, în ligile inferioare franceze. În 2018 a jucat pentru Wuhan Dangdai, unde în 31 de partide a avut medii de 24 de puncte și 12,4 recuperări pe meci.

Koreniuk devine astfel al doilea extratransfer efectuat de Craiova, după Iuri Fraseniuc. Totodată, el este al șaptelea baschetbalist strain al oltenilor, după Porter Troupe, Morris Curry, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic, Jason Boone și Aleksandr Radukic.

SCM U Craiova se află în acest moment pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin și s-a calificat în Grupa Roșie, cu 10 victorii și 4 înfrângeri.

*foto: basketnews.lt

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    E de naturalizat?
    Intreb pentru un prieten 😂😂

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Planuri mari la Craiova. Sunt curios daca renunta la un jucator strain sau joaca cu 7 pana la sfarsitul sezonului.

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    pfuai
    ... ce statistica !!!

    cu 5 ani în urmă (16.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!