Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladislav Solopa a stabilit un nou record stagional de eficiență pentru Liga Națională

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
07.02.2014

Vladislav Solopa a reușit cea mai bună evoluție de când îmbracă echipamentul lui Gaz Metan Mediaș. Moldoveanul a fost cel mai bun jucător al meciului în victoria repurtată de echipa sa în fața Farului Constanța, 106-48.

Extrema a adunat, în doar 24:50 de minute de joc, 25 de puncte, 17 recuperări și 7 pase decisive. Acesta a avut 4/7 la aruncările de 2 puncte, 5/5 la cele din afara semicercului și 2/2 la libere. Vlad a adăugat o greșeală personală, 2 mingi pierdute și 3 capace. Linia statistică a moldoveanului se încheie cu un indice al eficienței excepțional, de 47 unități, record absolut pentru stagiunea curentă din LNBM.

Sportivul originar din Republica Moldova a reușit recorduri personale la majoritatea capitolelor de statistică. De asemenea, acesta se află la primul double-double în Liga Națională.

Chiar dacă a venit într-un meci cu o echipă fără pretenții, prestația lui Solopa nu trebuia neglijată. Jucătorul Gazului și-a arătat din nou valorea și potențialul, și, la nici 19 ani, pare să devină în curând o variantă tot mai serioasă pentru rotația trupei lui Marcel Țenter.

Precedentul record de eficiență din acest sezon îi aparține lui Dragan Zekovic, care a avut 43 într-un meci câștigat de CSU Ploiești tot în fața Farului. În stagiunea precedentă, Parrish Patty a fost singurul care a reușit o performanță mai mare decât Solopa, cu 49 la eficiență.

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ati auzit stimati sustinatori ai juniorilor clujeni. 24 de pct in 25 de min? Astia la Cluj nici nu le ajung 20 de minute...ca cica ne batem joc de ei ca nu ii lasam sa joace 50 din 40.
    Cand o venti am zis ca ii tanaru cu cel mai mare potential din ultimii ani si radea lumea ca vezi doamne o jucat numa cu amatori si de aia avea statistica. No cu amatorii de la farul o facut double-double...Lazar si kuti sunt rugati sa dea replica sa vedem ca care ii problema

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    juniori clujeni
    Da, sunt unul din sustinatorii juniorilor romani si am afirmat ca Solopa nu este peste juniorii clujeni. In meciul cu Chiajna concitadinii d-voastra juniori au jucat foarte bine iar Kuti a avut urmatoarea linie 12p, 6rec, 6 asist in 23 min.. Bine pt un pusti de 17 ani in fata Chiajnei care acum este net peste Farul. Se vede ca Solopa are valoare dar a avut si mult noroc cu accidentarile din lotul Gazului pt ca altfel "marele slefuitor de talente " Tenter nu-i dadea in toate meciurile atatea minute. Poti verifica, in era Tenter juniorii clujeni nu primeau mai mult de 5-6 min. Au jucat ceva mai mult in partida cu Poli Iasi. Acum Solopa primeste 15-20 minute si in cupele europene si asta conteaza pt un pusti

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Poti verifica cat au jucat Corpodean si Pop in ultimul sezon al lui Tenter la Cluj unde fortat de accidentari chiar I-a jucat. Dupa ce au plecat de pe mana lui Tenter nu s-a ales nimci de ei

    1. Santa umplutura la Steaua si deja nu mai e tanar deloc
    2. Pop e mai slab ca Dragoste din multe pct de vedere
    3. Corpodean e jucat mai putin decat Orbeanu si nu primeste prea multe minute nici macra la Pitesti cu Sapera
    4. Faur cred ca nici nu mai joaca baschet

    Aici is toti. Ce sa fi jucat Tenter cu ei. A insistat cu 2, da nu era cu cine pt ca e slabi rau.

    Solopa sa ma ierti l-am vazut cu Muresu si e ca miscari si pozitionare in teren mai bun decta Kuti in momentul asta si are si tupeu ca arunca nu sta pe ganduri.

    Din pacate nu avem junior romani decta foarte slabi in momentul asta si nu are rost sa fie promovati. Ma uit la Orbeanu care joaca la Pitesti o gramada...apai alea is aruncari? la Cluj cum ai putea juca cu Lazar un meci mare sa zicem...ca il bagi 3 nu are mana de afra nimic, il bagi 4 si pica numa daca il loveste curentu unui post-up...in rest e talentat da ii lipsesc partile esentiale

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Niciodata
      Niciodata nu a acordat Tenter 25 minute unui jucator din cei enumerati mai sus. Este adevarat ca in afara de Corpodean nici nu prea meritau. In schimb nici unul din cei enumerati nu are un profil de marcator. Solopa are atat calitate fizica cat si acel tupeu pe care ti-l da o mare incredere in fortele proprii cladita pe faptul ca ani de zile a jucat si-a castigat singur meciurile. Juniorii clujeni de acum, crescuti de Cenean nu au acelasi stil, au crescut in spiritul jocului de echipa. Doar Ciotlaus era altfel, dar a plecat.... Si putin, Kuti dar aici avem si o problema de atitudine. Cand a venit Solopa, desi nu l-ai vazut jucand te-ai extaziat in fata unei statistici de la Campinatul U 18 divizia C si asta mi s-a parut deplasat... Recunosc ai avut fler si cred ca ar trebui sa i se acorde cetatenia romana uregent.

      cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    M-am entuziasmat din cauza ca a venit in sfarsit un tanar are venea cu procentaje bune la aruncari. Daca nu esti bun poti juca tot cu Farul si sa dai 50 de pct pe meci ca nu impresionezi penimeni daca runic de 100 de ori la cos pt 20 de pct. Crede-ma ca in privinta lui Kuti am si eu ceva sperante si sper din tot sufletul sa fie primul ca de la Silvasan/Chetreanu incoace e seceta ca in desert, intrerupta de o ploaie mica numita Baciu. Sa se apere mai inveti un junior, dar daca nu bate mingea decent si nu arunca la 18-20 de ani e greu sa mai scoti ceva din el. Chetreanu a reusit, dar avea alt avantaj...un fizic impresionant

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!