Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlastimir Vukadinovic: "Dacă am fi avut lotul de la începutul sezonului, nu ezit să spun că jucam Play-Off"

Paul Olar

Paul Olar
02.02.2014

Concordia Chiajna a suferit o nouă corecție severă în Liga Națională, iar prestația de sâmbătă a ilfovenilor l-a nemulțumit pe Vlastimir Vukadinovic.

Tehnicianul este de părere că jocul extremei Dimitris Rasty reprezintă "unul din puținele aspecte pozitive" ale confruntării cu "U"-BT Mobitelco, sârbul având totuși speranțe că situația se va redresa în stagiunea următoare.

Domnule Vukadinovic, o înfrângere fără drept de apel la Cluj-Napoca..

Aș dori să felicit echipa Clujului pentru victorie, o merită pe deplin. Noi am intrat în meci foarte timorați, dar nu înțeleg această frică. Este a doua oară când se întâmplă, căutăm să revenim în meci și nu putem. Nu sunt mulțumit, suferim la mai multe capitole. Încercăm să lucrăm la ele, însă e greu...

A fost un duel interesant între jucătorii tineri ai României?

Da, sunt jucători tineri în ambele echipe. Mă bucur să văd că juniorii formați aici reușesc să și joace, acesta fiind meritul celor care lucrează cu ei. La noi, Rasty Dimitris a avut un meci bun, mă așteptam la asta, deoarece s-a antrenat foarte bine. Totuși, nu cred că trebuie să mai privim baschetbaliști de 24-25 de ani ca pe niște tinere speranțe. Este o greșeală să vezi așa lucrurile, sperând ca ei să-și dea drumul la joc. Aștepți ca ei să fie la un nivel serios, dar la mulți jucători români nu este cazul. Sunt mulțumit de evoluția individuală a lui Dimitris, cred că este unul din puținele aspecte pozitive ale partidei de astăzi.

Lipsa presiunii constituie un dezavantaj?

Nu știu ce să spun, noi începem fiecare meci cu dorința de a da totul. Există presiune atât pe mine, cât și pe jucători, deoarece ei trebuie să învețe și să crească de la meci la meci. Când constatăm ceva rău, atunci înseamnă că există o problemă ori la mine, ori la ei. Eu zic că trebuie să lucrăm mai mult, este și drumul lung, am avut și partida de marți cu Timișoara, oboseala putând să-și spună cuvântul. Dacă intram mai bine în meci, cred că am fi putut reprezenta un adversar ok. Am primit enorm de multe coșuri pe tranziție, am încercat toate lucrurile posibile în apărare, dar nimic nu a mers...

Cât de departe credeți că ar fi ajuns Concordia dacă exista și acum lotul din luna septembrie?

Nu ezit să spun că jucam Play-Off. Multora le e frică să joate cu baschetbaliștii români împotriva noastră. Eu mă bucur că e așa, câțiva dintre jucători au jucat împreună și e greu să formezi un nucleu. În stagiunea precedentă eram obișnuiți cu victoria, acum ne aflăm într-o altă postură. Sper să avem evoluții mai bune, însă din păcate nu se întrevăd mai multe posibilități. Încercăm să facem o poveste frumoasă la Chiajna pentru anul următor.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!