Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vujadin Subotic: „Principalele avantaje ale Asesoftului se leagă de calitatea individuală a jucătorilor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.10.2014

Cel mai interesant meci al rundei cu numărul 2 din Liga Naţională de Baschet Masculin se va juca la Oradea între CSM-U din localitate şi CSU Asesoft Ploieşti. Mai exact, duelul se va da între finalistele din sezonul trecut, atunci când câştig de cauză au avut prahovenii, învingând cu 3-2 la general. Partida se dispută vineri, 10 octombrie, începând cu ora 19:45, fiind transmisă în direct de DigiSport 2. 

Vujadin Subotic, căpitanul roş-albaştrilor, a prefaţat confruntarea cu campionii din Ploieşti în cadrul unei conferinţe de presă. Muntenegreanul a subliniat faptul că adversarii sunt foarte puternici din punct de vedere individual, ţinând să-l scoată în evidenţă pe fundaşul Dee Brown. 

„Cunoaştem forţa Asesoftului. Este campioana României, aşa că mi se pare normal şi firesc să primim vizita acestei echipe cu respect. În acelaşi timp cred că şi ei pot să ne trateze cu acelaşi respect. În opinia mea va fi un meci frumos şi atractivm de urmărit pentru orice iubitor al baschetului. În ceea ce ne priveşte ca echipă, tratăm acest meci cu dorinţa de a câştiga. Cred că Oradea a arătat de-a lungul timpului că tratează cu seriozitate fiecare meci şi îşi propune să câştige de fiecare dată, indiferent cine este adversar.

Mi se pare evident faptul că principalele avantaje ale acestei echipe se leagă de calitatea individuală a jucătorilor. Nu sunt atât de periculoşi din punct de vedere al jocului colectiv, dar sunt foarte puternici şi talentaţi. Consider că sufletul şi principala armă ofensivă a Asesoftului este la poziţia 1, în persoana lui Dee Brown. Am remarcat că el joacă foarte mult şi aleargă foarte bine. Împinge jocul extrem de bine şi este greu de apărat o echipă care aleargă în acest mod. Asesoft este foarte periculoasă cu acest jucător pe parchet. Cu el începe absolut totul în jocul ofensiv al echipei. Pe de altă parte, Brown este de abia primul dintr-o listă consistentă de jucători ai Asesoftului capabili să pedepsească orice echipă”, a declarat Vuja, citat de site-ul oficial al CSM-U Oradea.

Întrebat de jurnalişti la ce capacitate este echipa ţinând cont de problemele medicale, Subotic a afirmat că totul este mult mai bine acum decât înaintea dublei cu CSU Sibiu din Cupa României, însă totuşi mai au multe de recuperat. 

„De la o zi la alta suntem mai bine. Avem mai mulţi jucători la antrenament. Este limpede că principalul nostru argument în sezonul precedent a fost antrenamentul, lucru care ne-a lipsit ăn debutul acestui sezon din cauza problemelor medicale. Accidentarea mea şi a lui Ante Krapic nu au gost la fel de grave ca şi a lui Adrian Guţoaia, însă ambele au necesitat destul de mult timp de repaos, perioadă în care am pierdut multe antrenamente. Avem multe de recuperat, nu este vreun secret acest lucru, dar cred că am trecut peste momentul dificil şi trebuie să ne concentrăm foarte mult la antrenament. Aceasta este sursa din care izvorăşte succesul echipei noastre. Cred că de la o zi la alta îmbunătăţim relaţiile din cadrul echipei şi în acelaşi timp lucrăm să îmbunătăţim forma sportivă. Sunt convins că suntem la un nivel mai bun decât înaintea confruntărilor cu Sibiu şi sper ca pe termen lung acest lucru să dureze şi să ne aducă rezultate”, a mai spus baschetbalistul.

Într-un final, elevul lui Cristian Achim a vorbit şi despre accidentarea sa care l-a ţinut o perioadă departe de parchet, dar şi despre faptul că începând cu acest sezon este noul căpitan al vicecampioanei României. 

„Acum mă simt bine, dar a fost o problemă musculară destul de complicată. A fost nevoie de ceva mai mult timp pentru a mă reface, perioadă în care nu am avut voie să fac antrenament. În prezent mă simt bine din punct de vedere fizic, dar este limpede că nu sunt în cea mai bună formă sportivă la ora actuală.

În primul rând mă încântă ideea de a fi căpitanul echipei şi mă bucură foarte mult că mi s-a încredinţat această responsabilitate. Este o responsabilitate desigur, dar şi în sezonul precedent am încercat să vorbesc cu colegii, să îi îndrum şi să găsim soluţii de a juca în folosul echipei. De altfel şi înainte de a veni la Oradea m-am străduit să-mi îndrum colegii de echipă, aşadar, nu pot să spun că este ceva nou pentru mine să am această responsabilitate”, a concluzionat extrema bihorenilor. 

Vujadin Subotic a bifat 2 din cele 3 meciuri jucate de Oradea în acest nou sezon competiţional. Primul a fost în manşa retur cu Sibiul, atunci când a evoluat 25 de minute, timp în care şi-a trecut în cont 4 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie şi o minge pierdută, totul pentru un indice la eficienţă de 6 unităţi. Apoi, sportivul ex-iugoslav a fost pe teren în primul meci din LNBM, jucat la Cluj împotriva Universităţii, având în cele 28 de minute jucate 14 puncte, 7 mingi recuperate, 3 pase decisive, 2 mingi câştigate, dar şi 5 pierdute pentru 18 la productivitate.

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Iar pierdem ?
    Sa inteleg ca nu avem nici o tactica si ca daca avem noroc castigam si daca nu , nu ??. D-l Achim a vazut o gramada de meciuri ale Assesoftt-ului. Sper ca a ales varianta cea mai buna pentru ca Oradea sa castige . Daca nu , sa nu mai vina cu comentarii gen : au fost mai buni, am prins o zi proasta , a plouat , a nins afara , am fost indurerati ca a murit Ziguli etc.

    cu 9 ani în urmă (09.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    mda...
    asesoft! asesoft!

    cu 9 ani în urmă (09.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      bai nene, eu dau o bere da tu dai 3 pentru logo-ul tau......

      cu 9 ani în urmă (09.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!