Stiri Vulturi

Will Clyburn, o nouă variantă de naturalizare pentru România?

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.11.2018

România este aproape de a naturaliza un jucător din Euroliga masculină. Will Clyburn, jucător la CSKA Moscova, poate primi pașaport românesc și să devină cetățean român în perioada următoare, după cum anunță portalul de specialitate sportando.basketball.

Will Clyburn s-a născut pe 17 mai 1990 în Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii. El măsoară 2.01 metri și evoluează pe pozițiile 2-3.

Clyburn a evoluat la nivel de colegiu pentru trei universități, Marshalltown CC, Utah și Iowa State. El a absolvit în anul 2013 și nu a intrat în NBA Draft. Și-a început cariera profesionistă în Germania, unde a petrecut două sezoane la Ratiopharm Ulm. În sezonul 2015/2016 a evoluat în Israel pentru Hapoel Holon ca apoi să treacă la Darussafaka Dogus, în Turcia. În 2017, Will Clyburn a făcut transferul carierei și a ajuns la CSKA Moscova.

La primul sezonul petrecut în Rusia, Will Clyburn a bifat 36 de prezențe în Euroligă și a avut cifre de 11.6 puncte, 5.9 recuperări și 1.8 pase decisive. În această stagiune a competiției europene, jucătorul american are cifre de 12.4 puncte și 7.8 recuperări.

Will Clyburn are un singur trofeu major în palmares, Liga VTB câștigată în 2018 alături de CSKA Moscova. Americanul a fost cel mai bun marcator din Israel în 2016. Clyburn a fost ales în All Star Game în Germania, în Israel dar și Turcia.

România a fost aproape să-i ofere pașaport românesc lui Scottie Wilbekin, fostul coleg al lui Clyburn de la Darussafaka, dar actualul jucător al lui Maccabi Tel Aviv a preferat naționala Turciei. D.J Cooper este un alt jucător care a fost în discuții pentru naturalizare. Malcolm Armstead chiar s-a pregătit alături de tricolori dar singurul jucător care a obținut cetățenia română este Giordan Watson.

foto: euroleague.net

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    n ar fi rau
    ar fi chiar bine. Lupta FRB! :))

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Sigur sigur
    Pe când face si el 30 de ani o sa fie naturalizat:)

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018) Raspunde
  • unbaschetbalist :

    Malcolm
    ...e kosovar.

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    banu vorbeste
    Luati cinci americani, desfiintati grupele de copii si juniori, mariti salariile la FRB si de restul seminte pentru antrenorii copiilor. Deja oricum e greu sa pornesti campionatul din cauza ca nu avem bugete, iar romanii sunt o raritate pe teren si in tribune...

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Chiar sunt curios
      citi oradeni merg la sala pentru Fometescu si citi pentru Richard sau Pasalic( din pacate Zeno a plecat)? La fel la Sibiu citi merg pentru Tohatan sau Dragoste si citi pentru Hardy sau Pratt. La Cluj stiu sigur ca foarte multi merg pentru Dykes si/sau Rasic, pentru Vida sigur merg membrii familiei si probabil prietena.In general se merge pentru spectacol( mai mult sau mai putin asigurat de stranieri) indiferent de nationalitate. Si totusi Postasu suna mai bine decit mailman, nu ?

      cu 5 ani în urmă (25.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!