Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Franklin: „Să fiu parte din prima echipă care reușește să aducă titlul național la Oradea este un vis de-al meu”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.05.2016

Will Franklin, conducătorul de joc al lui CSM CSU Oradea, a fost prezent la conferința de presă organizată de clubul bihorean înaintea startului finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. Americanul a vorbit despre atmosfera din sânul echipei înaintea debutului celei de-a doua finale a LNBM pe care formația orădeană o va disputa în ultimii trei ani:

Atmosfera e foarte bună. Sunt mândru de echipă și de colegi. Am avut și continuăm să ne confruntăm cu probleme medicale. În pofida acestora mai mulți jucători au făcut pasul în față. Mă refer aici la Rareș Pașca, care a făcut o treabă senzațională în absența lui Uros Lucic. Cătălin Petrișor și Bogdan Țîbîrnă au făcut o treabă foarte bună. Ei au ajutat echipa atunci când a fost mai mare nevoie de așa ceva. Sunt mândru de ei. Cu siguranță faptul că am jucat ca o echipă ne ajută la buna atmosferă din echipă. Avem încredere în noi.”

Franklin a vorbit și despre adversarul din finală și consideră că BC Mureș este o echipă valoroasă care demonstrat că merită să joace finala din acest sezon:

„Mureș este o echipă bună. Cred că toată lumea este de acord că își merită locul în finală. Au jucat foarte bine în play-off și au eliminat două echipe redutabile. Nu putem să considerăm că este un adversar ușor sau abordabil. Trebuie să le dăm credit, să îi respectăm și să ne pregătim serios pentru că această echipă are calitate.”

Conducătorul de joc consideră că jocul defensiv poate fi argumentul care să decidă finala în favoarea lui CSM CSU Oradea:

„Apărarea. Este aspectul care ne-a adus până aici. Nu contează dacă avem probleme în atac, atât timp cât defensiva funcționează avem o șansă. Ne focusăm pe apărare. Restul va veni pe parcurs deoarece noi avem un sistem bine pus la punct.”

Will Franklin a vorbit și despre însemnătatea câștigării titlului de campion alături de echipa din Oradea:

„Reprezintă totul pentru mine. Să fiu parte din prima echipă care reușește să aducă titlul național la Oradea este un vis de-al meu. Este ceva la care mă gândesc de mult. Să fii parte dintr-o astfel de echipă e ceva special. Cu asta intri în istorie. Toată lumea își amintește de primul titlu. Dacă îl câștigăm vom fi amintiți pentru totdeauna. Și pentru noi ar fi de neuitat.”

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!