Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

William Artino, la cea mai bună prestație stagională

David Istrate

David Istrate
29.03.2018

will artino phoenix galati poli iasi

Miercuri, 28 martie, a avut loc confruntarea dintre CS Phoenix Galați și CS Politehnica Iași în prima etapă a fazei secunde. Gazdele și-au respectat statutul de favoriți și au reușit să se impună în fața unei formații ce a folosit doar jucători români. Drept urmare, diferența de 37 de puncte de la finalul partidei a exprimat pe deplin dominația gălățenilor.

Cel mai bun component din lotul lui Florin Nini a fost americanul Will Artino care a reușit 31 de puncte, 8 recuperări, 6 intercepții și 2 pase decisive. Din punct de vedere al procentajelor, pivotul de 2.11 a avut o zi excelentă și astfel a terminat cu 81% la aruncările din interiorul semicercului (13/16) și 71% la loviturile de la linia de pedeapsă (5/7). Will Artino a jucat 31 de minute și a avut un indice de eficiență de +40.

În plus, din cei 11 sportivi folosiți de Florin Nini, 10 au reușit să puncteze pe tabelă: Anthony Gugino (15 puncte), Robert Stan (13 puncte), Jarvis Threatt (10 puncte), Mihai Măciucă (9 puncte), Phillip Miller (8 puncte), Sead Hadzifezovic (8 puncte), Ernests Kalve (7 puncte), Cătălin Petrișor (5 puncte) și Dragoș Andrei (3 puncte).

Formația de pe malul Dunării au oferit un joc colectiv foarte bun, dovadă fiind cele 32 de pase decisive. De asemenea, gazdele au recuperat mingea de 41 de ori și au avut doar 9 greșeli față de cele 24 ale adversarilor.

În urma acestei partide, CS Phoenix Galați obține prima victorie în grupa 7-12 și se află momentan în top, la egalitate cu SCM U Craiova. Sâmbătă, 31 martie, elevii lui Florin Nini vor primi vizita lui BC Timba Timișoara, într-un meci ce se anunță a fi foarte tensionat.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!