Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zarko Comagic continuă la CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.06.2013

 

Zarko Comagic și-a prelungit contractul cu CSM Oradea. Sportivul ex-iugoslav, transferat în cursul sezonului competițional 2012/13, a semnat un nou acord cu formația pregătită de către Cristian Achim.

Jucătorul de 2.01 metri, în vârstă de 28 ani a fost transferat de CSM la începutul anului 2013 pentru a oferi un om în plus antrenorului la antrenamente. Comagic și-a demonstrat utilitatea și a fost inclus în rotația de bază a echipei, fiind un jucător de bază în playoff-ul recent încheiatei ediții de campionat.

Comagic a bifat 17 prezențe în ediția de campionat 2012/13 la nivelul Ligii Naționale, având medii de 9.2 puncte, 4.8 recuperări, 0.9 pase decisive și 0.8 intercepții cu 1.2 posesii pierdute. Zarko a avut procentaje de 61% la aruncările de două puncte, 12% la trei puncte și 72% la linia de pedeapsă. În 21.6 minute pe meci a avut un coeficient de 8.5 la eficiență.

Cel mai bun joc al lui Comagic, din punct de vedere statistic, s-a consemnat în ultima etapă din sezonul regulat, la Craiova. Atunci, Zarko a avut 29 minute de joc, cu 19 puncte, 11 recuperări și o posesie pierdută pentru un coeficient de 21 la eficiență.

Absolvent, în anul 2009, al universității Northern Arizona, Zarko Comagic a jucat la nivel profesionist pentru Masinac Kraljevo (Serbia), Stelmet Zielona Gora (actuala campioană a Poloniei), PBG Poznan (Polonia) și pentru scurt timp la Vojvodina NoviSad (Serbia).

Comagic va fi o piesă în rotația de bază a echipei orădene și în sezonul competițional 2013/14. E va fi folosit pe pozițiile 3-4, fiind un jucător care poate fi util atât în ofensivă, cât și în apărare. Din punct de vedere individual poate fi extrem de productiv, iar faptul că va avea două luni de pregătire la dispoziție cu echipa reprezintă un veritabil avantaj atât pentru jucător cât și pentru staff-ul tehnic al echipei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!