Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ziua de luni aduce o confruntare puternică în BT Arena din Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
04.11.2018

Într-un meci ce contează pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet, U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe SCM U Craiova, formație ce nu a pierdut nici o partidă în noul an competițional. Prin urmare, trupa condusă de Todorov caută să își păstreze recordul perfect, în timp ce gazdele își doresc să obțină cea de-a 4 victorie stagională.

De-a lungul istoriei, U-BT Cluj-Napoca s-a impus de 22 de ori în fața adversarei de luni, în timp ce aceasta a câștigat de 5 ori. Cu toate acestea, SCM U Craiova a construit unul dintre cele mai bune loturi ale sale din ultimii ani și rezultatele s-au văzut imediat. Elevii lui Aco Todorov au început competiția cu o victorie la 6 puncte (89-95) pe terenul lui CS Dinamo, iar apoi au urmat două confruntări câștigate pe teren propriu, în fața lui BC CSU Sibiu (74-71) și a campioanei CSM CSU Oradea (92-78).

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca a jucat în prima etapă în compania lui BCM U Pitești, echipă pe care a învins-o cu mari dificultăți cu scorul de 80-76. A urmat o nouă victorie la 4 puncte, pe ternul lui BC SCM Timișoara, scor 86-90, și apoi o înfrângere dureroasă împotriva vicecampioanei din ultimii doi ani, CSA Steaua București (67-71). Clujenii s-au revanșat în deplasarea de la București, acolo unde au reușit să se impună la o diferență de 11 puncte, scor 85-96.

Din punct de vedere al loturilor, ambele formații au străini valoroși în componență, străini ce au petrecut multe sezoane în Liga Națională. Astfel, U-BT Cluj-Napoca l-a readus pe Kyndall Dykes, baschetbalist ce a fost prezent la ultimele două titluri adjudecate de clubul clujean. De asemenea, căpitan a rămas Aleksandar Rasic, care a ajuns la al treilea sezon în maieul alb-negrilor. În schimb, SCM U Craiova a ajuns la un acord cu Porter Troupe și apoi au mai venit sub comanda lui Todorov Goran Gajovic și Igor Mijajlovic, ambii cu sezoane multe la activ în Liga Națională.

Așa cum era de așteptat, cel mai bun om al clujenilor în acest început de sezon a fost Kyndall Dykes, jucător cu medii de 20.3 puncte, 4.3 recuperări și 3.5 pase decisive. De asemenea, Aleksandar Rasic pare că își revine după accidentarea suferită în anul competițional 2016-2017 și a adunat în 3 partide 11.7 puncte, 3.7 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Jason Washburn s-a integrat rapid în rotația lui Mihai Silvășan și a contribuit cu 13.7 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Liderul oaspeților este Jason Boone, cel mai bun jucător din duelul cu BC CSU Sibiu, care are medii de 17 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Un alt baschetbalist care a impresionat în primele trei jocuri este Mo Curry, fostul conducător de joc al Stelei, care a adunat în medie 16 puncte, 3 recuperări și 4.7 pase decisive. Mai merită menționat și Porter Troupe, jucător care la 35 de ani își ajută echipa atât în atac cât și în apărare, strângân niște cifre impresionante: 13.3 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

Un alt capitol care va fi important în duelul de mâine seară este cel al jucătorilor U23. Acolo, SCM U Craiova pare că stă mai bine, având în lot sportivi precum Sebastian Ionescu, Camil Berculescu, Amedeo Casale, Ionuț Berceanu, Bogdan Popa sau Andrei Iliescu. În schimb, U-BT Cluj-Napoca îl are pe Nandor Kuti, jucător ce a devenit deja de bază la naționala de seniori, și pe Andrei Mureșan, David Vida și Anders Abu Teir.

Partida va avea loc luni, 5 noiembrie, de la ora 18:30 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3.

Arbitrii desemnați pentru acest joc sunt Ciprian Stoica, Șerban Rașoga și Dan Narcis, în timp ce comisar din partea FRB este Marius Marinescu.

 

*foto: Manases Sandor

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!