Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Am folosit pauza pentru a reîmprospăta puțin restul echipei”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2018

Sepsi Arena găzduiește astăzi, de la ora 19:00, partida dintre campioana României și FCC ICIM Arad. Cele două echipe au avut 2, respectiv 3 săptămâni de la precedentul meci oficial, din cauza pauzei pentru naționale. Zoran Mikes ne-a vorbit despre această perioadă de întrerupere și despre mărirea rotației prin aducerea lui Ildiko Nagy.

„Da, a fost o pauză, perioadă în care cluburile care au mai multe jucătoare de echipe naționale sunt mai active rugându-se la Dumnezeu ca toate să vină înapoi reîncărcate, montate și pregătite pentru noi jocuri. Am folosit această perioadă pentru a reîmprospăta puțin restul echipei și să lucrăm bine, cât de mult a fost posibil. Staff-ul nostru a făcut tot ce i-a stat în putință să ne ajute să ne antrenăm mai bine. Pauza FIBA face parte din proces. Tot ce se întâmplă în cursul anului este parte din acesta și am încredere în fiecare aspect din proces”, ne-a declarat Zoran Mikes.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a avut 5 jucătoare convocate la echipele naționale: Annemarie Godri-Părău și Ioana Ghizilă la reprezentativa României, Angelika Slamova la Slovacia, Jovana Pasic la Muntenegru și Dominique Allen la Marea Britanie. Pe lângă cele cinci absențe, la finalul săptămânii trecute au lipsit alte jucătoare, care au participat la turneele de 3x3 din cadrul Cupei României.

„3 la 3 este un gen diferit de sport de jucat în timpul sezonului, dar sper că jucătoarele s-au bucurat să joace și să fie împreună”, a adăugat antrenorul campioanei. Pentru Sepsi au jucat la aceste turnee: Anca Șipoș, Renata Kovacs, Nora Demeter și Viorela Rus. Ultima nu a putut să evolueze încă pentru ACS Sepsi SIC în acest sezon după ce s-a accidentat.

Deși s-a descurcat destul de bine până acum chiar dacă a rămas cu o jucătoare mai puțin în rotație, campioana a adus întăriri sub panou, prin transferul lui Ildiko Nagy. Tehnicianul care a câștigat trei titluri cu covăsnencele a explicat că aducerea jucătoarei de 34 de ani va ajuta pe termen lung.

„Pot spune că cred că am ales o jucătoare bună și o persoană bună, care ne poate ajuta în multe feluri și ajutorul ei va fi foarte util în următoarele câteva luni. Jucăm în două competiții și încercăm să fim competitivi peste tot, așa că aducerea unei jucătoare în timpul pauzei a părut o mișcare logică.

Să joci pe două fronturi, EuroCup și campionat, este foarte solicitant fizic. Vrem să reprezentăm baschetul românesc în cel mai bun mod posibil ca și campioanele României și unica reprezentantă a țării în competițiile europene. Nu uitați că la început am rămas fără o jucătoare importantă în rotație (Viorela Rus) și, în general, ne-am descurcat bine, dar pe termen lung este important să avem jucătoare destule care își înțeleg rolul și sunt pregătite să îl accepte. Sperăm că vom putea să le folosim pe toate în cel mai bun mod posibil, nu contează, tinere, experimentate, străine sau recuperate”, a adăugat Zoran Mikes.  

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe dispută astăzi meciul cu FCC ICIM Arad, iar miercuri reia duelurile din EuroCup cu o deplasare foarte lungă, la Krasnoyarsk. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!