Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Am fost puțin mai buni în tot sezonul și am meritat să câștigăm. Meciul 5 a oferit toate emoțiile posibile”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.05.2019

Zoran Mikes: „Am fost puțin mai buni în tot sezonul și am meritat să câștigăm. Meciul 5 a oferit toate emoțiile posibile”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pentru a 4-a oară la rând câștigătoarea Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația covăsneană s-a impus cu 3-2 în finala cu CSM Satu Mare, revenind de la -11 în jocul decisiv pe care l-a câștigat cu 59-56 acasă. Gazdele au încheiat partida cu un run de 9 puncte și au obținut al 3-lea event al clubului în ultimii patru ani. Antrenorul Zoran Mikes a fost pe banca alb-verzilor la toate cele patru titluri câștigate consecutiv.

Sepsi a început finala foarte bine, cu două succese pe propriul teren, dar nu a putut să câștige trofeul pe terenul rivalei de la Satu Mare, care a împins ultimul act în jocul decisiv. Zoran Mikes a vorbit despre emoțiile variate simțite de-a lungul meciului care a decis campioana.

„Meciul a oferit toate emoțiile posibile de la început până la final, cu o revenire epică și o victorie. Am început foarte bine pentru un meci de acest tip, dar Satu Mare este o echipă bună și a revenit. Am pierdut avântul, dar am crezut și nu am renunțat nici când meciul părea aproape pierdut. Aceasta este frumusețea sportului. Acest meci ne-a oferit ocazia să trăim toate emoțiile, de la a fi dezamăgiți că suntem în spate și a crede în noi să revenim și să jucăm până în ultimele secunde. Probabil una din cele mai mari victorii din istoria clubului și, din fericire, am jucat în fața fanilor noștri care ne-au ajutat să rămânem în viață și să luptăm până la final. De asta avantajul terenului propriu este important în play-off”, a declarat Zoran Mikes pentru pagina de facebook a clubului covăsnean.  

A fost cea mai echilibrată finală de campionat câștigată de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după ce în precedentele s-a impus cu 3-0 (în 2016) și 3-1 (în 2017 și 2018). Alb-verzile au mai jucat în 2015 decisivul pe propriul teren, dar atunci nu au reușit un final la fel de bun ca cel din acest an și cedau finala cu 2-3.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare s-au înfruntat în 10 partide de-a lungul acestui sezon, scorul total fiind 7-3 pentru alb-verzi, inclusiv victoria din finala cupei pe care au găzduit-o (și atunci un meci strâns, condus o bună parte de sătmărence, care au avut probleme cu faulturile). Antrenorul campioanei crede că echipa sa a meritat să câștige titlul, fiind puțin mai bună în tot sezonul.

„În general a fost o serie puternică de meciuri, cu multe ajustări tactice de la joc la joc, dar am fost puțin mai buni în tot sezonul și am meritat, absolut, să câștigăm. Ambele echipe au luptat din greu, au pus mult suflet și energie și sunt bucuros că am reușit și fizic să scoatem maximul nostru în ultimele 3 minute din meci. Al 5-lea joc din finala play-off-ul, după un sezon de 9 luni care ne-a dat multe provocări și am triumfat la final”, a adăugat Zoran Mikes pentru aceeași sursă.

Tehnicianul campioanei a vorbit și despre susținerea fanilor și seria de 4 titluri.

„Despre spiritul și atmosfera din sală pot să spun doar că de aceea îmi place slujba mea. Acel sentiment când oamenii te susțin puternic cu toată inima, cu toate emoțiile lor, este ceva care îți dă cu adevărat putere pentru a continua să muncești și să te împingi de fiecare dată să fi chiar mai bun. Abia aștept o altă șansă să simt din nou toate aceste emoții în viitor. Sunt sentimente speciale cu siguranță și sunt foarte mândru că fac parte din această poveste. Apreciem toți oamenii care au avut încredere în echipă și am vrut ca ei să se simtă fericiți.

Ne continuăm misiunea în viitor și să câștigăm acest sezon cu o echipă complet nouă ne face optimiști. Trebuie să spun oricum că este un rezultat extraordinar să câștigi campionatul de 4 ori la rând și merită să fie menționat. Toată lumea știe cât de greu este să repeți o victorie, dar să repeți de 4 ori la rând este o experiență uimitoare. Întotdeauna încercăm să învățăm mai mult și să fim mai buni pentru că în ziua în care te oprești din învățat este ziua în care nu mai crești. Vreau să mulțumesc tuturor membrilor din consiliul nostru de conducere, tuturor sponsorilor clubului și, desigur, orașului Sfântu Gheorghe și județului Covasna pentru încrederea necondiționată și sprijin. Chiar credem că am demonstrat tuturor că investiția în sport și în baschetul feminin la Sfântu Gheorghe are un potențial real și avem avantaje reciproce în reprezentarea orașului și a județului în cel mai bun mod posibil, nu doar în România, ci și în Europa. Oamenii din lumea baschetului știu despre noi, ne respectă și sperăm că ideea de a crește ca un club va fi exprimată și mai mult în viitor”, a mai spus antrenorul de 47 de ani.

Zoran Mikes este pe banca celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe din noiembrie 2013. Cu el la conducere alb-verzile au câștigat eventul în 2016, 2018 și 2019, având în palmares și Cupa României din 2015 și titlul din 2017.

*foto: Miska Brigitta

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari Zoran Mikes...ati facut o treaba de aur la patrat !Va iubim si va sustinem in continuare! Succes in noul an competitional!

    cu 4 ani în urmă (24.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!