Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Am spus echipei mele că pierzătorii caută scuze, învingătorii joacă pur și simplu”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.12.2017

Campioana României s-a impus cu 82-58 la Arad în meciul din etapa a 11-a a Ligii Naționale. ACS Sepsi  SIC  a jucat cu două zile înainte la Atena, unde a pierdut la 11 puncte și a fost eliminată în primul tur al play-off-ului EuroCup. Antrenorul Zoran Mikes a avut puțin timp pentru a pregăti meciul de la Arad, dar a fost mulțumit de reacția echipei sale, la două zile după înfrângerea din Grecia.

„Cred că a fost o experiență foarte bună de învățare în EuroCup. Am venit aici fără timp să pregătim meciul mai serios, dar cred că jucătoarele sunt obișnuite în acel ritm și au respectat majoritatea lucrurilor pe care le-am stabilit pentru acest meci. Nu am vrut să repetăm ceea ce am făcut în urmă cu 2 zile la Atena. Nu te poți grăbi la un meci în deplasare, trebuie să construiești victoria pas cu pas. Asta am făcut azi, nu ne-am grăbit, am jucat cu răbdare. Când au vrut să joace mai repede am jucat și noi mai rapid, dar am știut și când trebuie să încetinim. Cred că asta a fost foarte important pentru noi. Concentrarea jucătoarelor a fost bună de la început.

Am demonstrat azi că suntem o echipă serioasă și sunt fericit că echipa a reacționat așa la două zile după ce am pierdut meciul de la Atena. Am spus echipei mele că pierzătorii caută scuze, învingătorii joacă pur și simplu. Așa am abordat mental meciul de azi. Oboseala este ceva ce recunoști și admiți sau, pur și simplu, negi. Noi am negat că suntem obosiți, suntem profesioniști și suntem învingători, nu vrem să fim pierzători. Pierzătorii pot să găsească scuze oriunde. Acesta a fost scopul pentru meciul de azi: să arătăm că nu căutăm scuze.

Dacă nu ești serios oricine e periculos. Noi ne construim echipa în fiecare an, nu doar anul acesta, să fie serioasă și să fie concentrată la fiecare meci care urmează. Cred că toate echipele sunt periculoase, dar putem să ne facem jocul când suntem concentrați. Îmi respect echipa mea, dar le respect și pe celelalte”, a declarat după meciul de sâmbătă Zoran Mikes.

Campioana en-titre a jucat multe partide în prima parte a sezonului. Au fost destule situații când a evoluat în campionat la două zile de la meciul din EuroCup. După încheierea parcursului în competiția europeană, pentru ACS Sepsi SIC urmează o perioadă mai puțin aglomerată, cu meciuri doar în campionat.

„Este realizabil dar este dificil (n.r. să schimbi ritmul meciurilor). Știam că vom ieși din EruoCup într-un moment din sezon. Calitatea noastră a fost să luptăm cu toată lumea din EuroCup și cred că am arătat-o. Dar știam că acea zi va veni cândva. Suntem pregătiți pentru asta. În viitor vom lucra și vom avea mai mult timp să facem niște lucruri pe care nu am putut să le facem în această perioadă. O să încercăm să folosim această situație în favoarea noastră”, a adăugat Zoran Mikes.

Partida de la Arad a fost ultima din acest an pentru ACS Sepsi SIC. Formația din Sfântu Gheorghe stă în etapa a 12-a, când ar fi trebuit să joace cu retrasa Phoenix Galați. Următorul meci al campioanei va fi în etapa a 13-a, la Alexandria, în prima săptămână a anului viitor. 

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!