Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Fetele au făcut un sezon mare și merită să câștige campionatul”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a trecut în cont al 3-lea titlu de campioană a României după ce s-a impus cu 85-76 la Satu Mare. Alb-verzile au câștigat finala cu 3-1. Zoran Mikes a fost cel care a condus echipa din Covasna la toate cele 3 victorii finale în campionat.

Antrenorul alb-verzilor a lăudat adversarul din finală, dar și efortul elevelor sale în acest sezon.

„Mă simt minunat. Probabil din afară a părut ușor pentru mulți oameni, pentru că în timpul sezonului regulat am pierdut doar un meci. Și am pierdut ieri acel meci. Dar oamenii din afară nu pot vedea câtă muncă am depus pentru asta și de ce câștigam meciurile. Trebuie să spun că Satu Mare este o echipă foarte bună (great team) și, să câștigi cu ele de 7 ori într-un sezon, este chiar o realizare. Cred că fetele au făcut un sezon mare și merită absolut să câștige campionatul, pentru tot ce au făcut tot anul. Nu este doar finala play-off-ului, ci tot sezonul, de la început, antrenamentele din august și până acum. Totul într-o zi, astăzi”, ne-a declarat Zoran Mikes după meciul care a încheiat această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Gazdele de la CSM Satu au reușit să se distanțeze la 11 puncte în sfertul secund, dar ACS Sepsi SIC a revenit și a egalat înainte de pauza mare. Tehnicianul bosniac crede că acel moment le-a trezit pe fetele sale.

„Evident, Satu Mare a avut senzații bune după victoria de ieri. Noi am încercat să uităm acel meci și să-l lăsăm în urmă. Ne gândeam că vom începe meciul mai puternic, dar evident că a rămas cumva în mintea noastră că am pierdut. Cred că la acel -10, de fapt, ne-am trezit. Ne-am trezit și cred că am arătat caracterul atunci când am răspuns și am revenit până la pauza mare. Eram sigur 100% că, cu un plan bun pentru a doua repriză, cu scheme inteligente în atac, pe care le-am făcut astăzi. Ne-am simplificat jocul la maxim în a doua repriză. Cred că a fost foarte meritat. În apărare am fost agresivi, cât de mult poți să fi când joci 4 meciuri în 7 zile. Am încercat să facem diferența cu această agresivitate defensivă. Când întinzi jocul pe 40 de minute, asta a făcut diferența. Nu poți fi perfect 40 de minute, dar cred că am fost foarte buni”, a mai spus tehnicianul campioanei.

Cu Zoran Mikes pe bancă, ACS Sepsi SIC este la al doilea event, după cel din 2016.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA ABSOLUTA!
    FELICITARI ZORAN MIKES !!! ATI FACUT O ECHIPA DE NIVEL EUROPEAN !!SUCCES !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!