Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Lumea spunea că nu suntem atât de buni ca în ultimii ani. Cred că au realizat că suntem încă buni”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca a 5-a finală consecutivă în Liga Națională de Baschet Feminin după ce a trecut cu 3-0 de FCC ICIM Arad în penultimul act. Alb-verzile s-au impus cu 83-46 în deplasare în meciul care a închis seria. Deși au fost diferențe importante de scor, antrenorul campioanei, Zoran Mikes, spune că nu au fost jocuri ușoare împotriva echipei arădene. Acesta este mulțumit de prestațiile ofensive ale echipei din play-off și crede că defensiva a fost ok în duelul din semifinale.

„Poate doar scorul arată că a fost ușor, dar am jucat de 9 ori cu Aradul în acest sezon și nu pot să spun că vreun joc a fost ușor. Cred că am jucat serios astăzi. Știam care e misiunea noastră, am venit aici să câștigăm. Din prima secundă am fost foarte concentrați și am respectat ce ne-am dorit. Cu defensiva am creat dificultăți pentru cea mai mare parte din echipa Aradului, dar jocul lor la interior este foarte periculos și am încercat să muncim mult și cred că, mai mult sau mai puțin, am fost ok defensiv. În atac arătăm bine din startul play-off-ului. Sunt bucuros că suntem într-o nouă finală. Echipa lucrează serios de la începutul sezonului, știam că acesta este obiectivul nostru și mă bucur că l-am îndeplinit, dar încă avem o treabă de făcut”, a declarat Zoran Mikes la finalul partidei de la Arad.

Alb-verzile aveau 6 victorii în acest sezon în fața galben-albastrelor și au obținut alte 3 succese în semifinală. Tehnicianul care le-a dus pe covăsnence spre cele trei titluri la rând spune că nu a avut neapărat ca obiectiv să încheie seria în minimum de meciuri.

„Este important să câștigi 3 meciuri, dar nu poți să socotești în play-off, aici toată lumea vrea să dea maximum, tot ce are mai bun. Desigur că te ajută dacă poți să câștigi fără să pierzi un meci. Nu a fost obiectivul să câștigăm 3 meciuri fără înfrângere, ci să câștigăm 3 și mă bucur că am putut să o facem jucând 3 meciuri”, a adăugat Zoran Mikes.

În finală ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va întâlni din nou pe CSM Satu Mare. Cele două echipe își vor disputa ambele trofee interne din acest sezon, la fel ca în precedentul. Alb-verzile au câștigat la finalul lunii martie cupa pe propriul teren, iar în stagiunea trecută a reușit eventul. Zoran Mikes a amintit că echipa a fost schimbată aproape în totalitate în vară.

„Aceeași finală, aceleași obiective, probabil, pentru ambele echipe. Sper că ne vom distra (we will have fun) în finală. Când muncești tot anul pentru asta, când muncești în situația pe care am avut-o noi în ultimii ani, când am intrat de 5 ori la rând în finală, este distractiv (fun). Respect ce face clubul nostru. Sunt bucuros pentru echipa noastră, deși toată lumea spunea că nu suntem atât de buni ca în ultimii ani. Cred că au realizat că suntem încă buni. Am schimbat aproape toată echipa, avem jucătoare care nu jucaseră nici o secundă unele cu altele și totuși am reușit să câștigăm sezonul regulat, să ajungem în finală fără să pierdem un meci (n.r. în play-off) și să câștigăm cupa. Cred că am făcut o treabă foarte bună și sunt bucuros pentru echipă, dar mai avem obiective în fața noastră”, a mai spus Zoran Mikes.

Finala campionatului se joacă tot în sistemul 3 din 5 partide. Primele două jocuri vor fi pe terenul deținătoarei titlului, în 10 și 12 mai.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!