Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Sunt foarte încântat de startul noului sezon”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.09.2014

Finalistă în ediția precedentă a Cupei României și ocupantă a locului 4 în Liga Națională, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se află în fața debutului în noua stagiune competițională. Covăsnencele vor da piept cu într-o dublă manșă cu CSM Târgoviște în cadrul optimilor de finală ale cupei. TotalBaschet a stat de vorbă cu Zoran Mikes, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe, acesta prefațând duelul cu campioana României. De asemenea, tehnicianul sârb a mai vorbit despre noua componență a echipei, respectiv despre noul sezon.

Întâlniți în prima manșă a Cupei României chiar echipa din Târgoviște. Ce așteptări aveți de la acest duel împotriva campioanei en-titre? 

„Înainte de toate sunt foarte încântat de startul noului sezon şi sper că vom reuşi să facem o treabă bună în acest an. Începem noua stagiune cu două jocuri împotriva celor de la Târgovişte, actuala campioană, ceea ce e foarte entuziasmant. Este puţin ciudat faptul că începem meciurile din cupă aşa de repede la începutul sezonului, dar toată lumea are aceleaşi condiţii şi noi încercăm să ne pregătim pentru asta. Cu siguranţă nu ne-am dorit să jucăm cu Târgovişte în prima fază a cupei naţionale şi nu ne place cum a ieşit tragerea deloc. Totuşi, sunt sigur că nici CSM-ului nu-i place rezultatul tragerii la sorţi, nefiind foarte fericiţi că joacă împotriva noastră în optimile de finală. În cazul în care ne calificăm în runda următoare va fi extraordinar pentru noi şi nu ne-am putea imagina mai bine startul sezonului 2014-2015. De asemenea, în acest moment putem fi puţin mai relaxaţi decât Târgovişte. Vom juca aceste două meciuri fără niciun stres şi vom da maximum din noi, iar apoi dacă vom accede în următoare rundă vom fi încântaţi”.

Spuneți-ne câteva lucruri despre lotul cu care va aborda Sepsi SIC noul sezon. 

„Noua echipă Sepsi este într-adevăr o echipă nouă cu un plus de experienţă din partea jucătoarelor autohtone, care ne vor oferi un avantaj în comparaţie cu alte echipe. De asemenea, avem în lot câteva jucătoare tinere de perspectivă, care vor primi o şansă mare în acest sezon. Avem în echipă baschetbaliste din loturile U18 şi U20 ale României. Acestea lucrează foarte bine şi poate câteva dintre ele vor fi printre revelaţiile sezonului. Nu vreau să vorbesc foarte mult despre numele lor, ele trebuie să continue în acelaşi ritm, dar sunt bucuros că le avem în echipă. Referitor la baschetbalistele străine, avem un amestec de jucătoare cu experienţă, respectiv debutante. Toate acestea se potrivesc perfect echipei noastre cu personalitatea lor, iar potenţialul lor baschetbalistic este foarte mare”. 

Un nou sezon pentru echipa dumneavoastră, o nouă provocare. Care sunt așteptările?

„Turneul de pregătire pe care l-am găzduit săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe ne-a arătat că fanii au acceptat noile componente precum nişte membre ale familiei, deci cu o atmosferă de acest gen totul este posibil. Probabil vom avea nevoie de ceva timp, dar deja am făcut o treabă bună pe parcursul perioadei de pregătire şi sper că vom acumula tot potenţialul de care putem dispune în cel mai scurt timp posibil. Managementul clubului a făcut o treabă foarte bună investind mult în infrastructura clubului pe durata verii şi asta înseamnă foarte mult pentru viitorul nostru. Vrem să ne punem într-o poziţie în care să fim printre cele mai bune echipe din România, mai ales acum când această ţară este una dintre cele care va gădui vara următoare Campionatul European”. 

Prima manșă a confruntării dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște se va juca sâmbătă, 20 septembrie, începând cu ora 18:30 în Sala Sporturilor din Târgoviște. Returul va avea loc la Sfântu Gheorghe în data de 24 septembrie. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!