Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Trei meciuri cu aceeași echipă în 10 zile arată ca un play-off”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:00, pentru a treia oară într-o săptămână și jumătate. Alb-verzile s-au impus în ambele manșe din sfertul de finală al Cupei României, cu 158-111 la total. Cele două echipe se întâlnesc mâine în etapa a 12-a din faza a doua a sezonului regulat din campionat.

„O să fim pregătiți pentru meciul de campionat, obișnuit, ca orice meci pentru noi. O să încercăm să fim mai buni decât am fost azi (n.r. la returul din cupă). Orice meci este o șansă să faci un progres și să joci mai bine, așa că acesta va fi obiectivul pentru meci. Este ca un fel de play-off, 3 meciuri cu aceeași echipă în 10 zile arată ca un play-off”, ne-a declarat Zoran Mikes, antrenorul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Precedentul duel dintre cele două echipe, returul de miercuri din cupă, a avut și câteva momente tensionate în final, cu unele faulturi la limita regulamentului, deși calificata se știa după meciul tur, câștigat de alb-verzi la 35 de puncte. Oaspetele au rămas fără cea mai bună jucătoare sub 23 de ani în minutul 12, când Ioana Ghizilă s-a accidentat la genunchi după un capac al lui Williams.

„Nu știu care este motivul pentru asta (n.r. nervi), nu am o explicație, nu a fost din partea noastră. Evident că sfertul de finală din cupă a fost decis în tur, ipotetic era decis astfel că nu am înțeles care a fost motivul pentru acest tip de joc. Am încercat să jucăm un baschet normal, fără o intenție să facem rău cuiva. Sper că la fel a fost și din partea cealaltă. Am vrut să fim serioși și să terminăm meciul cu caracter și cred că am făcut-o. Nu am jucat cel mai bun joc. Dar cum a fost situația cu Ghizilă la început, cred că ne-am calmat și am jucat destul de ok pentru o perioadă bună din meci. Sigur că putem să jucăm mult mai bine”, a spus Zoran Mikes despre ultimul duel cu FCC ICIM.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe mai are trei meciuri de disputat până la finalul fazei a doua a sezonului regulat, în afară de cel de acasă cu FCC ICIM Arad, transmis mâine pe FRB TV. Alb-verzile joacă marți, în 12 martie, restanța de la Târgoviște, iar în penultima etapă vor juca la Brașov, în 16 martie.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe luptă cu CSM Satu Mare pentru primul loc înainte de play-off. Cele două echipe se vor întâlni în ultima etapă, din 23 martie. Covăsnencele sunt momentan la un punct în spatele sătmărencelor, dar au un meci mai puțin disputat. Formația lui Zoran Mikes are +18 în confruntările directe cu vicecampioana și o victorie în plus.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!