Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Încă un nume mare răpus de CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
14.10.2017

csu sibiu csm steaua

CSU Sibiu a reușit o victorie de senzație în fața vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București, scor 88-74. Partida a contat pentru etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Antrenorul Dan Fleșeriu a început în formula Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Tyler Laser, Deangelo Riley și Chris Cooper. De partea cealaltă, Toijala a ales în primul cinci pe Georges Darwiche, Brandon Taylor, Pavel Marinov, Dragan Zekovic și Jason Boone.

Primul sfert a fost dominat categoric de oaspeți. Cu un Zekovic în mare mână (11 puncte în primul sfert), steliștii conduceau după 10 minute cu 7 puncte, scor 24-17. La mijlocul celui de-al doilea sfert, steliștii au condus chiar și cu 12 puncte, scor 33-21. Cu toate acestea, sibienii au revenit până la pauză și au ajuns la trei puncte, scor 39-36. Ultima fază a primei reprize a reprezentat cel mai spectaculos moment al partidei, dar și cel mai dureros. Kevin Capers a atacat inelul la ultima fază, a reușit un slam dunk extrem de spectaculos peste stelistul Jason Boone. Din păcate a aterizat prost pe piciorul stâng și s-a accidentat grav, fiind luat cu targa de medici.

Motivați parcă de accidentarea colegului lor, sibienii au ieșit de la vestiare cu o atitudine diferită. Conduși din teren de Laser și Pratt, gazdele au deschis sfertul trei cu un parțial de 15-5, iar la capătul sfertului al treilea aveau un avantaj de 11 puncte, scor 64-53. În sfertul al patrulea Sibiul a condus chiar și cu 15 puncte. Un alt highlight a fost capacul reușit de Riley la Negoițescu. Steaua a reușit să recupereze doar până la 9 puncte, după o intercepție a lui Runkauskas (75-66), dar a pierdut în cele din urmă la 14 puncte, cu Cooper punând ultimele puncte după o reușită de la 3 puncte.

Scor 88-74 și Sibiul reușește a doua victorie după cea împotriva lui CSM CSU Oradea din prima etapă. De partea cealaltă Steaua a adunat o victorie și o înfrângere.

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al sibienilor, cu 20 de puncte, Pratt a reușit 19 puncte, 6 pase decisive, iar Diangelo Riley 13 puncte. De partea cealaltă s-a remarcat doar Zekovic, cu 21 de puncte.

În următoarea etapă CSU Sibiu va juca în compania celor de la BC SCM Timișoara, pe malul Begăi, în timp ce CSM Steaua va primi vizita lui BC Mureș.

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!