Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Încă un tehnician străin a rămas fără viză pentru România

Eduard Popa

Eduard Popa
18.12.2017

miroslav popov fara viza

„Epidemia” birocratică lovește din nou baschetul românesc. Potrivit surselor noastre, un al treilea antrenor din România a rămas fără documentele necesare pentru a lucra în România.

Este vorba despre Miroslav Popov, fostul antrenor al echipei de LNBF CSU Alba-Iulia și al lotului național de baschet feminin. Popov este acum antrenor federal la proiectul de junioare Elite Basketball. FRB ar fi încercat de trei ori să obțină viza pentru Popov, însă fără succes.

Reamintim că este al treilea astfel de caz din baschetul românesc. În această lună Rami Hadar, antrenorul principal al lui SCM U Craiova și antrenorul secund al CSM CSU Oradea, Milan Mitrovic au rămas la rândul lor fără documentația necesară. Situația este una dificilă în special pentru craioveni, care se bazează pe banca tehnică pe tânărul secund Dan Ioan. De altfel, managerul echipei susține că ia în calcul chiar să renunțe la antrenorul de Euroligă din acest motiv.

Rămâne de văzut dacă este vorba despre vreo schimbare legislativă în România sau doar o lipsă de atenție a cluburilor implicate în astfel de cazuri și a Federației. În acest sens am cerut un punct de vedere de la Ministerul Afacerilor Externe.

*foto: Valentin Todea

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    stupid ca baschetul romanesc!
    in cluj sunt mii de angajati din alte tari la mari corporatii, multinationale si nu am auzit de nimeni sa trebuiasca sa paraseasca pe fuga jobul ca i-a expirat viza. sunt oameni care nu au mai fost in tara lor natala de 10 ani, le-au expirat documentele din tara de origine, insa daca esti angajat in ROMANIA cu carte de munca, nu te mai poate deporta nimeni. cazurile celor 3 - HAdar, MItrovic si Popov demonstreaza clar haosul institutional din baschetul romanesc - lipsa de coerenta si aranjamentele care se fac pentru a evita contracte seriose garantate de lege! PE Xavi PAscual cand il expulzeaza grecii acasa ca i-a expirat viza??? Are contract la Panathinaikos si nu are cum sa mai aiba probleme cu viza...

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    incorect
    Situatia e total diferita cand esti dintr-o tara din UE cum ar fi Pascual din Spania muncind in Grecia, daca tot l-ai amintit, si total diferita cand esti dinafara(Israel, Sarbia etc.)daca nu esti din UE ai nevoie de viza de sedere sau de munca altfel nu poti fi angajat legal.daca ti-a expirat si muncesti esti pe negru, te prinde iti da interdictie de cativa ani si nu mai intri in UE deloc.acum daca muncesti la subsol intr-o croitorie sansele sunt mici sa te prinda dar ca antrenor la un club sansele cresc :))

    cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos:

      am muncit in afara EU si nu am avut probleme
      am muncit in afara EU si nu am avut probleme - in Egipt, am avut contract de munca si nu am auzit vreodata cuvantul viza (evident ca am primit-o la aeroport in prima zi, dar ma refer la reinnoirea ei) - angajatorii mei si ai altor 10000000 de straini care munceau in Egipt au facut demersurile absolut usoare. LA fel mi s-a intamplat si in Peru, si eu sunt insignifiant pe langa personaje ca Hadar. ce fac cei 15 domni la costum de pe la cluburile de baschet??? freaca menta pe bani grei fara sa aiba habar de chetiile vitale? penibil

      cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos:

      inca un aspect
      la cluj, dupa cum spuneam lucreaza si oameni din nicaragua, china, india etc. - ei de ce nu zboara disperati dupa 3 luni ca HADAR???? sau POpov??? pentru ca angajatorii lor nu sunt niste imbecili analfabeti ca in baschetul romanesc unde profesionalismul este pe ultimul loc!

      cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    • CSM Târgu Mureș Mordred:

      da
      ``angajatorii lor nu sunt niste imbecili analfabeti ca in baschetul romanesc unde profesionalismul este pe ultimul loc``....aici iti dau dreptate :D

      cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Totul ține de modul cum pregătești dosarul, de la contractul de muncă până la contractul de închiriere a locuinței sportivului/antrenorului! Dacă acestea sunt bine făcute nu există probleme!

    cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos:

      exact
      daca lucrurile sunt facute corect, eficient si legal, nu ai cum sa ai probleme cu reinnoirea vizei, care este o formalitate!!!

      cu 6 ani în urmă (19.12.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!