Stiri

Începe show-ul!

Florin Pîrvu

Florin Pîrvu
29.10.2014

Meciul inaugural al noului sezon din NBA a reunit echipele Orlando Magic și New Orleans Pelicans pe parchetul de la Smoothie King Center, New Orleans. Gazdele vin după un sezon încheiat pe locul 13 în Conferința de Est, și pe locul 5 în Divizia de Sud-Est, Pelicanii reușind un sezon asemănător, cu o clasare pe locul 12 în Conferința de Vest și un loc 5 în Divizia de Sud-Vest. Cu toate acestea gazdele au cedat victoria, scorul final fiind 84-101. Cele mai multe puncte au fost marcate jucatorul cu numărul 12 de la Pelicani, Anthony Davis – 26, în timp ce cele mai multe recuperări au fost realizate de jucătorul cu numărul 9 al lui Orlando, Nikola Vucevic – 23.

În cel de-al doilea meci al primei etape al noului sezon Dallas Mavericks a primit vizita celor din San Antonio. Rivalitatea din interiorul Conferinței de Vest dintre cele două echipe este bine cunoscută, ambele părți având argumente. În această seară Mavericks au găsit un motiv nou, Spurs învingându-i la doar un punct diferență, scor 101-100, in meciul disputat la AT&T Center, San Antonio. Ba mai mult, Spurs au reușit această victorie chiar în ziua în care și-au primit inelele de campioni câștigate în ultimul act al sezonului trecut în fața celor de la Miami Heat cu un scor general de 4-1. Cel mai bun marcator al partidei a fost numărul 9 din echipa celor din Dallas, Monta Ellis cu 26 de puncte, în timp ce pentru Spurs au marcat Tony Parker – 23 de puncte și Manu Ginobili – 20 d puncte. Astfel Spurs își începe drumul spre apărarea titlului.

Ultimul meci al zilei s-a disputat între Houston Rockets și L.A. Lakers la Staples Center, Los Angeles. Încercând să spele rușinea celui mai prost sezon de după mutarea la Los Angeles, Kobe Bryant și compania au oferit cea mai mare diferență de scor, pierzând 108-90 în fața echipei care termina pe 4 în Conferința de Vest anul trecut. Cel mai bun marcator al meciului a fost numărul 13 de la Houston, James Harden cu 32 de puncte. În tabăra adversă găsim un Bryant care la începutul celui de-al 19-lea sezon al său, și fără sprijinul lui Steve Nash sau Pau Gasol, reușește sa fie cel mai bun marcator pentru echipa sa, cu 19 puncte. Prestația slabă din acest prim-meci, alături de contra-performanța din sezonul trecut, alimentează criticile fanilor la adresa echipei din L.A. și temerile acestora legate de posibilitatea ratării play-off-ului doi ani la rând.

În etapa următoare, care se va desfășura astăzi 29 Octombrie, sunt programate 12 meciuri. Finalista de sezonul trecut Miami Heat va debuta alături de Washington Wizards, Brooklyn Nets vor juca alături de Boston Celtics, iar Chicago Bulls vor primi vizita celor de la New York Knicks.    

*Foto: AP Photo

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Dallas
    Ori e prea dimineata ori nu mai inteleg eu bine :
    - " Dallas a primit vizita celor din San Antonio "
    - ...." in meciul disputat la AT&T Ceter , San Antonio " .
    Din trei incercari , fara surse auxiliare : unde a avut loc meciul respectiv.
    Pentru rezultatul meciului Rockets-Lakers am facut de asemenea niste deductii sa imi dau seama cine a castigat si cine a pierdut . Daca voi intelegeti din: " KB si compania au oferit cea mai mare diferenta de scor " ca Lakers a pierdut ....
    Oameni buni ( de redactori e vorba ) inteleg ca adeseori va grabiti, ca mai traduceti articole si expresiile au uneori alt sens in romaneste . Dar de la un timp toate stangaciile astea de exprimare devin suparatoare . Sper ca cel putin continutul sa compenseze problemele de mai sus dar vazand rubrica de juniori , " multimea" de editoriale cred ca speranta mea se subtiaza pe zi ce trece.

    cu 9 ani în urmă (30.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe FlorinP25:

      Imi cer scuze!
      Vreau sa incep prin a-mi cer scuze in primul rand cititorilo acestui site pentru inexactitatile din articolul meu. Rste primul meu articol de genul, dar asta stiu ca nu ar trebui sa fie in nici un fel o compesare a greselilor aparute (voit sau nevoit). In al doilea rand as dori sa le cer scuze editorilo seniori ai acestui site, si de asemenea sa le multumesc lor si cititorilor ca mi-au dat ocazia sa public si ca mi-au atras atentia asupra anumitor neajunsuri din stilul meu. Inca odata imi cer scuze si promit sa nu se mai intample! :)

      cu 9 ani în urmă (01.11.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!