Stiri Acvile

Înfrângere la limită pentru tricolore în cel de-al doilea meci cu Italia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2015

Reprezentativa feminină a României a pierdut primul meci amical din campania de pregătire a Campionatului European. Tricolorele au cedat în compania Italiei în Arena de Baschet din Capitală, scor 56-57, cu un coș marcat de italience în ultimele secunde ale întâlnirii. 

Primul sfert al confruntării a fost unul sub semnul echilibrului, cele 10 minute terminându-se cu 15-15. Apoi, în sfertul secund, trupa pregătită de antrenorii Florin Nini, Radu Alexandru și Monika Boriga s-au impus cu 11-7. Astfel, la pauza mare, tricolorele aveau un ecart de 4 puncte, scor 26-22. 

După revenirea de la vestiare, naționala noastră a reușit să-și adjudece și sfertul 3 cu un parțial de 17-14, urmând să intre în decisiv cu un avantaj de 7 puncte, scor 43-36. În ultimul sfert, naționala din „Cizmă” a reușit un joc foarte bun, reușind un parțial 21-13, marcând coșul victoriei cu 5 secunde înainte de fina, scor 57-56. 

Conform site-ului Federației Române de Baschet, marcatoarele confruntării au fost următoarele:

România - Stoenescu 10, Irimia 10, Filip 9, Pavel 9 (7 recuperări), Cutaș 4, Olah 4, Stoiedin 4 (6 recuperări, 4 pase), Bigica 4 și Crăciun 2.

ItaliaSottana 18, Znoni 10, Bestagno 10, Filippi 6, Pastore 4, Gorini 4, Gatti 2, Rosanio 2, Penna 1.

Astfel, naționala noastră, după 5 victorii (2 cu Moldova, 2 cu Senegal și 1 cu Italia) a pierdut primul meci din această campanie de pregătire a Eurobasket Women 2015, competiție organizată de România și Ungaria în perioada 11-28 iunie. 

Acest meci cu Italia a fost ultimul al tricolorelor la turneul de la București. Pentru baschetbalistele noastre va urma acum un turneu puternic la Minsk din data de 27 mai, acolo unde va da piept pe rând cu Belarus, Rusia și Ucraina. 

*Foto: Facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!