Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere: „Nu va fi ușor, dar îmi doresc să câștigăm primele două meciuri”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.05.2014

Șerban Sere, managerul formației CSM Oradea, a vorbit pe larg în cadrul unei conferințe de presă despre meciurile care urmează pentru echipa sa în compania celor de la BC Mureș Târgu Mureș, dispute care contează pentru faza semifinalelor din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Oficialul a subliniat printre altele faptul că, primele două jocuri ale seriei, cele din Arena „Antonio Alexe”, au o importanță deosebită, spunând că, își dorește ca elevii lui Cristi Achim să-și adjudece aceste prime confruntări.

În cele ce urmează puteți citi tot ceea ce a spus Sere despre seria cu formația din Târgu Mureș, potrivit site-ului oficial al CSM Oradea.

„Ne așteaptă un adversar extrem de experimentat și valoros. BC Mureș este una dintre ehipele de top ale campionatului nostru, lucru de care suntem conștienți cu toții. Știm exact ce avem de făcut în pregătirea acestei serii. Va fi o luptă extrem de grea, care se poate închide în mai multe jocuri. Cheia succesului constă în câștigarea meciurilor de pe teren propriu. 

Dacă înaintea seriei cu Craiova nimeni nu a spus acest lucru, acum cred că se poate afirma faptul că seria cu Mureș este mai dificilă. Mai ales după modul în care s-a desfășurat seria noastră cu Craiova. Aș spune că echipa din Târgu Mureș este de un calibru mai ridicat pentru ca ea a acumulat mai multă experiență în ultimii ani, având multe participări în play-off, incluzând și o finală de campionat. Experiența este un argument foarte important în această fază a competiției. Eu spun că și noi avem drept argument experiența și suntem o echipă călită în acest gen de dueluri. 

Unul dintre argumentele noastre e pregătirea fizică foarte bună. Dacă va fi să pierdem, cu siguranță motivul eșecului va fi incapacitatea de a face față din punct de vedere psihic. 

Nu-mi place să sau pronosticuri sau să împart în procente cine are mai multe șanse. Mi-ar plăcea însă să cred că vom juca la adevărata noastră valoare și atunci sunt convins că vom câștiga. Nu îmi e teamă de adversar și nu avem de ce să ne fie frică ca ehipă. Dacă vom reuși să repetăm prestațiile din seria cu Craiova, iar nivelul antrenamentelor va fi același, atunci avem toate motivele să fim încrezători în șansele noastre. 

Primele două meciuri au o importanță deosebită, chiar dacă nu pot fi numite decisive. Vrem să punem presiune pe adversar pentru că până la urmă ei vor veni la noi acasă pentru aceste meciuri. Nu va fi ușor, dar îmi doresc să câștigăm primele două meciuri”.

Meciul 1 dintre Oradea și Mureș se va juca marți, 13 mai, începând cu ora 18:45, în timp ce partida cu numărul 2 se va desfășura miercuri, 14 mai, tot cu începere de la ora 18:45. Ambele încleștări vor fi găzduite de Arena „Antonio Alexe” din Oradea. Apoi, seria se va muta la Târgu Mureș pentru Meciul 3 (20 mai, ora 19:00), respectiv Meciul 4* (22 mai, ora 18.30). Confruntarea cu numărul 5* este programată pentru ziua de 26 mai la Oradea. 

*Meciurile 4 și 5 se vor juca numai dacă va fi necesar. Va avansa în finala LNBM echipa care ajunge prima la 3 victorii. 

Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mira :

    miorita!
    Declaratii in acelasi ton cu ale lui Achim: cit sint de buni si valorosi muresenii... nimic despre cit de buni sintem noi; pe FB cica sa nu fii 'cocky' ci sa fii 'confident' - dar la combinatia 'cocky and confident' de ce nu ne gindim? Ha? nici nu vreau sa ma gindesc la alte declaratii de tip 'marti 13'... Morala: va cistiga cel care crede mai mult in victorie!

    cu 9 ani în urmă (11.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!