Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Speram să facem o apărare bună, din păcate exact acolo am avut foarte multe lacune”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
10.01.2017

CSU Sibiu a obținut luni seara primul succes din 2017. Sibienii s-au impus cu scorul de 95-87 pe teren propriu, în fața celor de la CS Phoenix Galați, într-un meci în care deși a mizat pe apărare, antrenorul galben-albaștrilor, Dan Fleșeriu, a spus că la acest capitol echipa sa a înregistrat cele mai multe lacune. 

După victoria obținută în etapa a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSU Sibiu rămâne pe locul 3 în campionat, cu un bilanț de 9 victorii și 5 înfrângeri. 

„O victorie greu muncită, jocul a fost foarte tensionat pe final. Jucătorii și-au avut de plătit niște polițe, cei de la Galați au vrut să apropie cât se poate de mult scorul, dar din fericire pe final jucătorii noștri au gestionat mai bine meciul. Știam că va fi un meci greu pentru că este total greșit, ca pregătire, să tot stai să aștepți trei zile să joci un joc și nu aveau cum să fie jucătorii mei în formă. Oricum am anunțat înainte de joc că noi suntem în perioada fizică și că ne va fi mai greu meciul ăsta. Speram să facem o apărare bună, din păcate exact acolo am avut foarte multe lacune, dar o să lucrăm la asta. Bine că s-a întâmplat acum, la început, și că băieții vor ști unde să lucreze. Să sperăm că reușim să îndreptăm acest lucru până în luna februarie”, a spus Dan Fleșeriu. 

Întrebat de lipsa de precizie a elevilor săi din spatele liniei de 3 puncte, sibienii având 3/14 în meciul cu CS Pheonix Galați, Dan Fleșeriu a spus că echipa sa stă mai slab la acest capitol spre deosebire de sezonul precedent. 

„Eu am spus de la începutul campioantului că nu mai avem echipă așa de bună de aruncare de afară, cum a fost anul trecut. Câteva dintre echipe au făcut foarte mult zonă împotriva noastră, noi în atacul de zonă marcăm, și de afară marcăm, și dinăuntru, nu avem o problemă, dar din păcate în atacurile de om la om nu reușim să găsim situațiile și pozițiile de aruncare așa cum le găseam anul trecut, când aveam cinci aruncători tot timpul pe teren, sau patru, fără Hardy. Mă bucur că Hardy începe să arunce la coș, aștept cu nerăbdare momentul când va reuși să și marce, va veni acel moment”, a mai spus antrenorul lui CSU Sibiu. 

Cât despre etapa următoare, când CSU Sibiu întâlnește în deplasare pe U-BT Cluj-Napoca, Dan Fleșeriu a spus că formația sa va da piept cu cea mai bună echipă a campionatului la momentul actual. 

„Urmează un meci cu cea mai bună echipă din campionatul României, cu probabil cel mai mare buget, și un meci în care noi nu avem absolut nimic de pierdut. Evident că vom încerca să valorificăm faptul că ei joacă miercuri în cupele europene și dacă vom reuși, calificarea în primele șase echipe va fi la un pas, maxim doi. Nu punem mare preț pe meciul ăsta, știind ce echipă are Clujul, dar cu siguranță nu ne vom lăsa ușor”, a conchis Dan Fleșeriu. 

Derbiul Ardealului se joacă sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 20 și va fi transmis în direct pe Digi Sport.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu 

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    CSU
    ....pai domnu' Dan,noi punem mare pret pe meciul asta,sa ne scuzati!!!

    cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      danb61
      Cred ca Dan a vrut sa zica faptul ca la acest moment Clujul este net peste Sibiu la absolut toate capitolele și din aceste puncte de vedere n-ar fi o mare paguba dacă ar pierde la Cluj.

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      trancer
      ...am inteles ce a vrut sa spuna,dar are uneori niste declaratii cel putin ciudate!De ce nu spune tare sa se auda si "sus"-avem nevoie de intariri!!! Toata admiratia pentru el cu ce face la echipa,dar in 6 jucatori nu vom putea spera la mai mult. Daca nici aseara nu am putut cu Tincu,Dragoste,Paliciuc, ce vom face in PO???...toate echipele se intaresc,noi....???HAI CSU!!!....totusi poate batem U!

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      U
      Inafara de Cluj care are 2,5 accidentari. Si un jucator care face minus la eficienta, Jucan.

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ca sa intaresti Sibiul ori aduci straini super buni pe bani multi si asta nu rezolva rotatia pt ca asa e regula...ori aduci romani care costa mult si nu se prea gasesc. Toata lumea vorbeste de intariri la toate echipele, dar uitam ca avem o regula si uitam ca nu sunt jucatori romani disponibili pe piata...stiu ca se pot aduce straini in plus, dar strainii care is cat de cat buni nu vin sa iti joace 1 meci da si unu ba, plus ca din experientele de la Oradea si Cluj, putem sa vedem ce inseamna cand trebuie sa ii rotesti...adica pe ce considerente il scoti pe Lalovic de exemplu din lot sa il bagi pe X. Daca ala nu e in mana si Lalovic era, daca ala are vreo durere de burta si lalovic nu avea...pierzi meciul alegand o formula proasta ce nu o poti schimba pe parcursul meciului. Pana cand tinerii romani nu vor invata macar chestiile de baza ca sa nu distruga angrenajul unei echipe cand intra(adica sa arunce decent la cos si nu peste cos, sa bata mingea cand vad un sarb in fata nu sa o tina in mana de parca frige si altele), unele echipe vor avea vesnic aceste probleme de lot.

      Cat despre Cluj...ce n-ar vrea Sibiul sa aiba saracii un jucator de ala cu minus la eficienta...saracii de noi. Altii joaca cu Dragoste, Tincu, Pasca, Dragusin sau mai stiu ce fenomene si noi ne plangem ca nu avem lot(din unele comentarii ale acestor ultime saptamani) sau ca jucam cu Jucan. Gheorghe cat are la eficienta, dar Toth? ++?

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      free62
      ....evident ca la romani ma gandeam,ca dovada exemplele pe care le-am dat!

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Marele necaz e zic eu la Sibiu ca nici in Sibiu si nici in medias de ani de zile nu mai ies jucatori valorosi...tineri care sa joace, sa ii vezi ca au miscari si aruncare de baschetbalisti(uite pe Kuti de exemplu il vedeam de la inceput cand avea 15 ani ca va ajunge titular pt ca se misca natural executa curat si frumos miscari, lucruri de care iti dai seama ca simplu fan din tribuna fara sa fii specialist). Eu din ce tin minte marii baschetbalisti sibieni erau de prin zona, dar se are ca retragerea lui Spanu si disparitia lui Toci a pus punct si a creat o gaura neagra. Spuneti-mi voi un jucator in lotul de azi al Sibiului, strain sau roman, care sa arunce de 3 ca Spanu? Eu zic niciunul...si uite unde e baiu...nu la Dan, ci e cu mult inaintea venirii lui.

      Aproape asta e si la Cluj...de la Silvasan incoace zero aruncatori de 3, asta dupa o serie fabuloasa de aruncatori exceptie clujeni ca Rotaru-Dumitrescu-Silva..de la Lapuste, Jucan si Silvasan avem 0 jucatori de pozitie 3-4...un pivot nici nu mai tin minte de cand nu a aparut si aici sper ca nu o sa veniti cu exemplul Baciu. Un conducator de joc valabil a fost pauza totala de la Mita Popa pana acum la Gheorghe si discutam de CLuj care macra mai produce juctaori asa cum produce.

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corect
      Iar seceta va continua, caci generatia actuala de U18 este "subtire" rau (am pus ghilimele ca sa subliniez ca e vorba doar de subtirimea baschetbalistica, baietii find dealtfel destul de corpolenti...). Am inteles ca si la nivel national, nu prea ai ce alege din generatia actuala U18, dar poate nu am eu cele mai bune surse; oricum daca voi fi contrazis, cu atat mai bine...De abia de la actuala generatie U16 cred ca sunt sanse sa vedem ceva baschetbalisti in viitor, dar e mult de lucru si mai sunt ceva ani pana vom vedea daca am avut sau nu dreptate.

      cu 7 ani în urmă (11.01.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea:

      jucatori romani
      Ultimii jucatori clujeni de prima divizie au fost formati de Voicu Moldovan. Odata cu retragerea domniei sale, s-a terminat cu formarea de jucatori la Cluj. Actualii antrenori clujeni pot doar sa aduca jucatori valorosi din tara si au ca obiectiv MEDALIA. Este evident ca ei nu-si propun sa formeze jucatori. Pe ei ii intereseaza MEDALIA la Turneul Final. Si odata ce jucatorii cei mai buni sunt adusi la Cluj, asta vine de la sine fara efort prea mare. Argumente pentru parintii jucatorilor sunt usor de adus. Kuti joaca doar din talent. El a venit la fel de talentat si de la Sf. Gheorghe, n-a venit dintr-o mega scoala de baschet la Cluj. Din pacate copilul a jucat la sute de mii de categorii de varsta si fizicul lui a fost suprasolicitat. Oamenii vroiau medalii la toate categoriile, ca doar de aia l-au adus la Cluj. Deci ... n-are cine sa formeze jucatori de baschet nici la Cluj, nici la Sibiu, nici la Bucuresti si nici la Oradea (acolo poate Pop Calin face ceva in urmatorii 20 de ani, cu toate ca asteptam mai mult de la el dupa retragerea de la seniori). Pai daca antrenor la lotul national de juniori este Eugen Ilie ... pai ce treaba are baiatul asta cu baschetul juvenil??? Nici o treaba ... dar absolut nici una. El a mai antrenat doar seniori prin Iran sau Otopeni. N-ai cu cine ... asta e.

      cu 7 ani în urmă (13.01.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    U
    Inafara de Cluj care are 2,5 accidentari. Si un jucator care face minus la eficienta, Jucan.

    cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ARK
      Hai las-o, nu va mai plangeti, ii aveti acolo,aveti echipa.....pai daca ati ajuns sa va plangeti voi......

      cu 7 ani în urmă (10.01.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    free62
    Un comentariu bun si corect,subscriu !

    cu 7 ani în urmă (10.01.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Fleseriu
    Dan Fleseriu mi se pare un tip inteligent. Stie exact ca exista preaiune pe baietii lui din partea sustinatorilor la aceste meciuri cu Cluj. Sunt sigur ca unii ar fi digerat mai usor o infrangere cu Galatiul decat o infrangere cu Cluj. Declaratia lui Fleseriu e excelenta si mie mi se pare vicleana. Cu siguranta nu isi va odihni titulario. :)))

    cu 7 ani în urmă (11.01.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Parere
      Eu cred ca Flesriu ar "da" cu mare placere meciul de acum pe cel din Final 8 :). Doar ca victoria TM cu Steaua ii incurca putin socotelile, asa ca si eu cred ca va juca la victorie. Daca o vom si reusi, e alta poveste...

      cu 7 ani în urmă (11.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!