Stiri Vulturi

„Repatrieri” sub panou

Eduard Popa

Eduard Popa
29.01.2018

romania lot national baschet

Zare Markovski a anunțat lotul României pentru meciurile cu Croația și Italia din 23 și 26 februarie. În lotul lărgit pentru această a doua fereastră a preliminariilor Cupei Mondiale și-au făcut loc și doi jucători care au evoluat la EuroBasket, dar nu au prins echipa la dubla cu Italia și Olanda din noiembrie. Astfel, Alex Olah și Titus Nicoară s-au întors la echipa națională.

În ceea ce-l privește pe Titus, acest lucru nu pare a fi o surpriză. Nicoară are un sezon excelent la BCM U Pitești, sub comanda secundului naționalei, Hristu Șapera. El a adunat medii de 10,9 puncte, 8,1 recuperări și un indice al eficienței de +14,5. La Cluj, la EuroBasket 2017, Titus a jucat în toate cele cinci meciuri, unde a strâns doar 2,5 puncte pe partidă.

De asemenea, sub tricolor se întoarce și pivotul Alex Olah. Timișoreanul a debutat în actuala stagiune la U-BT, dar nu s-a adaptat deloc la Cluj. Astfel, echipa campioană a renunțat la el la începutul lunii decembrie. După ce a stat două luni fără echipă, Olah a semnat cu formația de primă ligă olandeză ZZ Leiden, unde a reușit 9 puncte și 8 recuperări. Alex a adunat 4,8 puncte și 1,8 recuperări la Eurobasket. Interesant este că Mihai Silvășan, antrenorul lui Olah de la U-BT, este și antrenor secund la națională.

Cei doi au șanse mari să prindă minute bune împotriva Croației și Italiei, mai ales dacă ținem cont că Rolland Torok, chiar dacă a fost convocat este în continuare accidentat, în timp ce Cătălin Baciu nu a fost chemat la națională.

CITEȘTE ȘI: Opt jucători U23 în lotul naționalei României

Partida cu Croația se va juca pe 23 februarie la Zadar, urmând ca duelul cu Italia să se joace acasă, la Cluj, pe 26 februarie.

După primele două etape, România are o victorie scor 75-68 acasă cu Olanda, și o înfrângere, 75-70 la Torino în Italia.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!