Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă derby-ul etapei cu CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.01.2019

U BT Cluj-Napoca s-a impus în meciul etapei, desfășurat pe teren prorpiu în fața lui CSM CSU Oradea. Trupa lui Mihai Silvășan și-a creat un avantaj important încă după prima repriză, pe care avea să nu-l mai cedeze până la. Scorul final la BT Arena a fost de 93-78 pentru formația gazdă.

Meciul a început foarte promițător, cu un coș de 2 puncte al oaspeților pe mâna lui Zekovic și cu o triplă a gazdelor, semnată de Calnicenco. După două coșuri de două puncte marcate de fiecare tabăra, același Calnicenco marca de la distanță și ducea scorul la 8-4. Kris Richard anula reușita clujeanului, tot printr-un coș de la distanță. Gazdele s-au desprins iar Dykes și Washburn realizau o fază spectaculoasă, încheiată cu un alley oop prin care duceau scorul la 20-13. A venit time-out Oradea și imediat un nou coș al lui Zekovic. Deiferența după primul sfert avea să fie de 7 puncte în favoarea lui U BT Cluj-Napoca, 26-19, după un coș de 3 puncte semnat de Nandor Kuti. Tot Kuti marca și primul coș al actului secund, în urma unei intercepții. Tânărul jucător român și-a continuat recitalul ofensiv, a mai marcat 5 puncte și a dus scorul la 33-21 în favoarea echipei sale. Oradea a trăit în ofensivă doar pe mână pivoților în prima parte a  sfertului doi, în timp ce Clujul a marcat excepțional de la 3 puncte și a înregistrat un avantaj maxim de 18 puncte, 44-26. U BT Cluj avea să mai marcheze doar 3 puncte până la pauză, lucru de care Oradea a profitat și a mai redus din deficit, 47-36 pentru gazde după primele 20 de minute de joc.

Repriza secundă a început cu un coș de 3 puncte marcat de Dragan Zekovic. Oradea a dat senzația că poate scorul pe tabelă în startul reprizei secunde dar nu a durat mult și Clujul a dus diferența la 14 puncte, 58-44. Cristian Achim era nevoit să ceară timp de odihnă. Gazdele păreau să se desprindă din nou, după 4 puncte marcate la rând. Oradea nnu a cedat iar tripla lui Richard ducea din diferența la 12 lungimi, moment în care Mihai Silvășam solicita time-out. Finalul de sfert a aparținut gazdelor, care plecau în actul decisiv de la +16, scor 71-55. Oradea a început cu un run de 8-4 ultimele 10 minute de joc, anulat însă de o triplă a lui Rasic. U BT Cluj a beneficiat de 5 libere la aceeași fază, după un fault al lui Denison la Dykes, urmat de un tehnic și un fault eliminatoriu la secundul Oradiei, Milan Mitrovic. Scorul a ajuns la 82-63 în urma acelei faze. Echipa condusă de Mihai Silvășan și-a conservat avantajul format din două cifre în final de meci, pentru a se impune la final cu scorul de 93-78.

Kyndall Dykes a fost omul meciului cu 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Darrin Dorsey a venit de pe bancă cu 15 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Tot din postura de rezervă, Rasic a marcat 12 puncte, plus 4 pase decisive și 2 recuperări. Andrei Calnicenco și Nador Kuti a adăugat și ei câte 10 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun jucător de la oaspeți cu 23 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Kris Richard a încheiat cu 21 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Marcus Ginyard a adăugat 10 puncte și 4 recuperări.

foto: U BT Cluj-Napoca (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!