Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco își adjudecă categoric victoria în "Derby-ul Ardealului"

Paul Olar

Paul Olar
09.02.2014

92-68
12-5 Statistica 13-4

"U"-BT Mobitelco și-a luat revanșa pentru înfrângerea din tur și a câștigat derby-ul cu CSU Sibiu. Elevii lui Dorin Pintea s-au impus categoric, cu scorul de 92-68, încleștarea putând fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi 24 Cluj-Napoca.

Gazdele încep cu Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în timp ce Miodrag Perisic îi trimite în teren pe Matija Ceskovic, Milos Bojovic, Devon Austin, Robert Sarovic și Chris Lee.

"Vulturii" câștigă primul angajament, însă Robert Sarovic comite teren și mingea ajunge în mâinile clujenilor, care deschid scorul prin Miljan Medvedj. Matija Ceskovic răspunde cu un coș de trei, în sală simțindu-se tensiunea tradiționalului duel dintre cele două formații transilvănene. "Alb-Negrii" sunt mai inspirați și se duc la 9 lungimi diferență, 12-3, grație unui coș al lui Darius Hargrove. Tehnicianul oaspeților este forțat să ceară timp de odihnă, ce are însă efect imediat asupra băieților săi. Matija Ceskovic ia situația în propriile mâini și marchează opt puncte consecutive, aducându-și colegii în joc până la finalul actului, încheiat cu 20-18.

Silvășan și compania debutează furtunos în sfertul secund, cu un parțial de 6-0, iar scorul devine astfel 26-18. Oaspeții nu găsesc soluții, aspect de care profită imediat adversarii, aceștia distanțându-se și la 16 puncte, 36-23. Situația nu se schimbă nici după pauză, din moment ce "galben-albaștrii" sunt într-o continuă alergare după egalare. Robert Sarovic încearcă să-și trezească coechipierii cu o reușită din spatele arcului de cerc, însă CSU nu poate să înscrie fără a primi replica oponentei. Mai mult, clujenii sunt atenți în apărare și fructifică ușor puncte pe contraatac, pentru a nu le da emoții suporterilor pe final. S-a terminat 92-68, "U" bifând a 12-a victorie stagională. În schimb, Sibiul se află la primul insucces din 2014.

Ivan Kuburovic a fost remarcatul serii, baschetbalistul sârb contabilizând 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Darius Hargrove a avut 18 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, iar Josh Sparks a izbutit un double-double, cu 12 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Matija Ceskovic s-a remarcat cu 15 puncte și 6 assist-uri. Milos Bojovic și-a trecut în cont 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, pe când Octavian Popa Calotă a încheiat disputa cu 10 puncte, 4 recuperări, alături de 2 assist-uri.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

28 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    A fost un meci fantastic, un meci in care "U" a castigat jucand ca o echipa, un "U" care a fost obligat sa il tina pe Meda pe banca pentru ca nu era loc si pentru el in rotatie, un meci in care Kuburovic a fost arma anti Ceskovic! Daca remarc pe cineva? Nu pot echipa a jucat fantastic, au pregatit meciul la marea arta, Sparks pare ca si-a revenit la forma initiala, Hargrove e Hargrove, Kuburovic....., Meda 8 puncte, Silvasan ....., Baciu nu a fost prea vizibil dar s-a luptat bine cu Lee, Bobo Pintea cel mai bun antrenor (decat un strain SH mai bine un roman de prima mana - eu asa il vad). Galeriile au fost la inaltime si au facut un spectacol cum de mult nu a mai fost la Cluj!

    Ce nu mi-a placut, prestatia arbitrilor, a fost absolut jenanta, au fluierat Sibiul in sfertul doi si pe noi in trei de parca era sport de oua si nu baschet, magarul sef a fost Mircea Serban!

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Felicitari !
    Un spectacol extraordinar si pe parchet, dar mai ales in tribune. Felicitari fanilor ambelor formatii pentru atmosfera frumoasa creata, mai ales sibienilor pentru modul exemplar cum si-au sustinut echipa si cand era condusa cu 20 de puncte.

    Ma bucura faptul ca vad din nou sala atat de plina la Cluj si sper sa nu fie doar o consecinta a faptului ca a fost un important meci de handbal chiar inaintea acestui meci. Si baietii vostrii merita mai mult, sunt invincibili acasa si aveti un grup inimos "rau de tot".

    Despre joc, prea putine de spus, personal asteptam aceasta cadere a Sibiului dupa run-ul "demential" al lor, incepe sa se vada faptul ca rotatia lor e destul de scurta, insa motive reale de ingrijorare nu cred ca sunt, poate chiar va prinde bine acest rus rece.

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    CSU
    Ei bine, ce ar mai fi de zis, despre jocul nostru mai nimic, foarte multe greseli, un sfert 2 horor, sfert care practic ne-a ingropat si sper sa nu il mai vad niciodata. De mult nu ne-a mai batut cineva asa rau...
    Felicitari U Cluj ati jucat foarte bine, spectaculos, ati fost mult, mult, mult mai determinati ca noi, s-a vazut
    Mi-a facut placere sa revad o sala Horia Demian plina, cu o atmosfera ca si altadata, daca ar fi asa la fiecare meci cu siguranta jucatorilor le-ar fi mult mai usor.
    S-a vazut pasiunea emanata de suporterii a doua echipe ce au facut cinste de-a lungul timpului baschetului romanesc, un adevarat derby prin care se face propaganda adevarata baschetului romanesc, chiar daca poate astazi CSU Sibiu nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, au compensat insa clujenii. Baschetul trait asa nu se compara cu "poftele" nebune ale unora pentru niste lucruri necurate...
    Felicitari din tot sufletul baietiilor care au facut deplasarea, celor 100- 150 care au cantat non stop fara sa tina cont de faptul ca adversara ne-a "demolat" echipa pe teren. Asta e spiritul CSU Sibiu... jos palaria in fata lor
    Clujeni va doresc succes in continuare si tineti-o tot asa !
    O seara buna tuturor !

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      A fost frumos din toate punctele de vedere, chiar daca diferenta a fost mare meciul asta a fost o propaganda pentru sport si suporteri adevarati! Mi-as dori sa avem acest derby de cat mai multe ori pentru ca atmosfera a fost fantastica, ma dor palmele si gatul dar jur ca a fost electrizant si pana nu ati abandonat lupta nu m-am culcat pe o ureche! Oricum ma bucur ca sunteti unde sunteti si sper sa avem un parcurs frumos (si noi si voi)!

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      A fost frumos din toate punctele de vedere, chiar daca diferenta a fost mare meciul asta a fost o propaganda pentru sport si suporteri adevarati! Mi-as dori sa avem acest derby de cat mai multe ori pentru ca atmosfera a fost fantastica, ma dor palmele si gatul dar jur ca a fost electrizant si pana nu ati abandonat lupta nu m-am culcat pe o ureche! Oricum ma bucur ca sunteti unde sunteti si sper sa avem un parcurs frumos (si noi si voi)!

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Multumim !
      Pentru noi obectivul e sa fim in playoff, iar acolo cat mai sus vom putea, insa cum a zis si Perisic, noi nu suntem pregatiti pentru locul 1, echipa asta e un miracol, incropita cu al 11-lea buget din LNB. Trebuie sa facem ceva sa atragem sponsori, altfel e foarte greu doar din pasiune la fel ca in ultimii ani...
      La voi e mai usor, voi puteti sa va ganditi la orice :)

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Nu-i asa usor pe cum crezi, si bugetul nostru este infim fata de anii trecuti! Din fericire cu un buget mai mic, cu o echipa cu valoare individuala mai mica decat cea de sezonul trecut, cu un antrenor nu foarte experimentat suntem pe o pozitie mai buna decat sezonul trecut! Iubesc sportul asta pentru ca nu stii ce iti rezerva viitorul, nu poti garanta pentru ce urmeaza! Cat despre sponsori, nu vreau sa vorbesc, Cristescu mai are putin si iese in centru cu mana intinsa la cat de "darnici" sunt concetatenii mei!

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Asta nu inteleg nici eu
      Asta nu pot sa inteleg nici eu, Sibiul care e un oras destul de dezvoltat si atractiv, avem atatia oameni cu bani , atatea firme mari locale nu se gasesc sa vina langa echipa, nici primaria nu prea ajuta, Johannis si sportul sunt doua sine paralele...cu atat mai mult Clujul care e si mai mare si mai dezvoltat, are aceleasi probleme, vad ca la toate sporturile. Sa zicem ca o fi criza, mari investitori se feresc insa vad alte localitati mult mai mici unde vad ca se poate...asta nu inteleg...

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Pana la urma sponsorizarile sunt deductibile(nu imi vine in minte procentul exact), de ce se procedeaza asa imi este greu sa explic, zgarcenie, prostie, indolenta, ura pentru sport (la cati burtosi flasci avem), nu stiu si nu inteleg! Toti se dau mari U-isti pe aici dar cand vine vorba de dat bani, toti devin surzi, orbi chiori sau o fac pe prostii!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    Super
    Foarte bine jucat Bobo! Dar in ultimele 6 minute as fi jucat cu copiii!

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Daca ar fi jucat copii ar fi avut sanse la victorie, Ceskovic nu este un juctor pe care sa il tina oricine, ce a reusit sa faca Kuburovic este foarte greu de repetat! Si eu sunt pro copii dar nu si de dataa sta!

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca highflyer:

      nu ar fi avut nici o sansa
      ce sansa sa aiba sibiul cand erau in ultimele 6 minute la 20 puncte. diferentza de scor mi se pare irelevanta, atata timp cat oricum victoria era asigurata. as fi jucat cu copiii ca sa le dau sanse sa vada si cum e sa joci intr-un match unde te intalnesti cu adversari de calibru (nu numai cu chiajna etc., dar in primul rand sa nu risc accidentari inutile in acele 6 minute. pana la urma ramane westbrook?

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Ti-a raspuns free62 mai jos, a vazut meciul la televizor si a auzit "necuratul" :D (glumesc)!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Westbrook in principiu ramane, a participat la "sedintele tehnice" din pauze si timpii de odihna! Cel mai interesant este ca in pauza dintre sfertul 3 si 4 a parut ca Sparks a facut "instructajul", Bobo fiind preocupat cu cititul statisticii!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Nu a jucat cu copiii pt ca era foarte importanta si diferenta de pct! Nu uitati aspectul asta

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      diferenta a contat, intr-adevar
      Corect. Nu putea risca. E posibil ca la finalul campionatului sa avem egalitate de puncte intre Cluj si Sibiu si atunci diferenta chiar va conta

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Ma dor palmele si nu mai pot vorbi, dar as suferi de boala asta dupa fiecare meci! Au facut cel mai bun meci din acest sezon, si nu i-ti venea sa crezi ca sunt ei. Felicit toata echipa, dar nu pot sa nu il remarc pe Kubo, care s-a intrecut pe sine!
    Sala a fost grozava , si nu datorita meciului de handbal.Am fost si la handbal, insa nu au fost atatia suporteri.
    Bravo baieti, suntem mandri de voi!

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cum sa ti se para irelevanta cand acolo U a pierdut meciul la 12 pct? Daca termini la egalitate de puncte dupa aia te tai tat un pic asa ca ai bagat juniorii si ai castigat la 10 pct in loc de 20?
    Pt ca nu am putut ajunge la meci l-am vazut la tv, iar cu 5:30 min inainte de final Misha a cerut time-out si a zis ceva de genul "am pierdut meciul asta, dar vreau sa faceti tot ce puteti sa reduceti diferenta la 12 pct"...si asta cu 5 min inainte de final cand teoretic puteai sa te aperi om la om si sa tii teoria meciului care nu ii terminat.

    U are 5 infrangeri, Sibiu 4...sansele sa mai piarda ambele meciuri si sa ajunga la egalitate la sfarsit, e chiar mare in momentul asta...nu poti sa iti bati joc de o sansa ca asta si sa stai cu un loc mai jos inainte de playoff pt ca ai jucat 5 min cu juniorii.
    Inteleg ca vi-s dragi tinerii astia, dar sa fim rationali si sa intelegem cand nu se poate, pt ca introducerea lor l-ar fi facut pe Misha sa practice o aparare om al om agresiva si reducea diferenta usor sub 12 pct

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Domnule, comentator de baschet ar fi trebuit sa te faci! Excelent punctat!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Felicitari pentru jocul de exceptie realizat de favoritii tai si ma bucur pentru tine!Altminteri,ca tot pomeneai de imprevizibilitate,Kuburovic(pe care l-ai fi tinut pe tusa)a facut un joc defensiv magistral tocmai in fata unei echipe cu o forta ofensiva impresionanta(si eu zic ca aici s-a castigat meciul),iar Meda a marcat cat n-a marcat tot sezonul,si cosuri importante mai ales pe plan psihologic.Bravo!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Multumesc,a fost ceva deosebit, atmosfera, sti si tu cat conteaza! Kuburovic a fost omul meciului, fara el in teren ne cam zapacea Ceskovic! Meda, ce sa zic, a marcat 8 puncte si pe urma nu a mai avut prea mult loc din "cauza" lui Kuburovic care a jucat exemplar(putin accidentat in ultimele minute). Chiar daca diferenta a fost mare consider ca Sibiul este acolo unde i locul si ma bucur pentru asta! Oricum este un campionat nebun, nebun, nebun si asta chiar daca este in formula restransa si avem 3 lanterne si a 4-a inexplicabil de jos! Nu stiu cum s-a vazut la tv dar in sala a fost excelent, asta imi place la "derby-urile" astea, suporterii adversi prezenti in sala si galagie multa, asa ii si cu Oradea si cu Mures si cu Sibiu, din pacate restul echipelorr sunt departe si daca joci si la ore tampite (foarte bun banner-ul Sibienilor, respect pentru el), nu ai cum sa faci deplasarea! Una peste alta nu prea ai cum sa stii situatia la final de campionat, orice echipa poate sa fie pe primul loc!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca comentam baschet probabil singurul avantaj ar fi fost ca nu ii ziceam lui Perisic, Perovic aproape tot meciul dintre Sibiu si Rovinari si nu il faceam pe Navickas, Navicikas:)))

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      comentator
      da' de 'succesuri' ziceai? ca asa a zis mirobolantul comentator al postului DigiCj care a comentat partida transmisa aseara :)) vorbea despre "U" desigur...

      poate e si el un frate al celor care comenteaza la Digi Oradea, aia oricum sint neintrecuti - mai ales in minunatele comparatii pe care le fac intre baschet si fotbal, pentru a fi mai aproape de nivelul spectatorilor, dupa mintea lor...

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    superioritate
    Meciul a fost castigat de .. pregatirea mai buna a meciului si de determinarea aratata pe teren. S-a vazut in aparare (procentul slab al sibiului + recuperarile), dar si in prestatia ofensiva. Eficienta realizata in acest meci spune tot: 129 la 57 !!!

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @ARM
    Asa este,cred ca realizezi si tu cate meciuri au castigat ai nostri impinsi de la spate de sustinerea frenetica a 4000 de oameni,care in egala masura au muiat membrele adversarilor,lucru recunoscut cu fair play de multi dintre acestia!Sper sa se termine odata si la noi eterna reconstructie(ca numai asta am facut sezonul asta)si daca lucrurile se stabilizeaza,garantat terminam mult mai sus decat pozitia actuala.Iar daca in play off reintra si Dragusin,chiar fara multe meciuri in picioare,sigur vom fi printre pretendentii la podium.Pisici,sper ca si realitatea sa confirme calculele teoretice,fiindca asa cum spuneai,e un campionat complet nebun!Si,cum mai spuneam,ma bucur din suflet pentru toate reusitele antrenorilor romani,in reconstructia sistemului ei sunt piatra de temelie,cu cat devin mai multi din ce in ce mai buni,cu atat vor produce mai multi jucatori,iar pregatirea de calitate a acestora va insemna si pentru jucatori un important salt calitativ atat de necesar!

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    meci
    Meciul in sine nu m-a impresionat dar nici nu a fost rau, l-am urmarit cu placer dar am vazut si mai bune.
    Ce mi-a placut in schimb a fost tribuna, toata.
    Felicitari Ardeal!

    Acum stau si ma gandesc cand o sa mai vad si in Bucuresti asa ceva, daca o sa mai vad

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Vazut din sala a fost superb si asta nu doar prin prisma rezultatului! Atmosfera, daruire, spectacol, suporterii ambelor echipe, totul a fost in favoarea acestui sport, totul in afara de arbitrii care au fluierat un meci de oua ciobite!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    scor
    Si cand te gandesti ca fani sibieni erau siguri de victorie. Probabil si echipa, altfel nu se explica. Chiar inainte de meci, in drum spre tribuna, discutau despre prima pozitie, faceau calcule si comparau cu jocurile Muresului, trecand meciul cu U la jocuri deja castigate

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!