Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș se confruntă sâmbătă

Paul Olar

Paul Olar
08.11.2013

Liga Națională

Etapa VII

Sala Sporturilor "Horia Demian"

Sâmbătă, ora 18:15

Digi Sport/Digi 24 Cluj-Napoca

4-2 Fișa meciului 2-4

Sâmbătă are loc la Sala Sporturilor "Horia Demian" un duel aprig între "U"-BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș. Încleștarea contează la etapa a-VII-a din Liga Națională și debutează la ora 18:15 în transmisiune directă la Digi Sport.

În primul rând, clujenii revin în propriul fief după succesul răsunător obținut în "Bănie". Precum a declarat Dorin Pintea la sfârșitul partidei terminate cu scorul de 86-87, ardelenii au "depășit complexul Craiova" și ocupă locul patru în clasament, cu un total de 10 puncte, venite în urma a patru victorii, respectiv două înfrângeri. Întâlnirea de duminică seara a fost una la discreția lui Branko Cuic, sportiv ce și-a condus echipa prin cele 23 de puncte marcate, 15 mingi recuperate, alături de 2 assist-uri. Ca să ne dăm seama de importanța prestațiilor sârbului la bilanțul echipei, trebuie precizat că formația pe malul Someșului s-a impus în jocurile de foc numai când sârbul a avut peste 16 la eficiență. Așadar,  în frunte cu Branko Cuic, "șepcile roșii" sunt hotărâte să răpună și pe medieșeni, grupare ce se află pe cai mari datorită rezultatului excepțional din EuroChallenge.

În ciuda unui parcurs nesatisfăcător în competiția internă, băieții lui Marcel Țenter au debutat cu dreptul pe plan internațional. Sportivii de pe Târnava Mare au trecut în deplasare de BC Kiev cu scorul de 83-74 și vor să transpună moralul bun și în Liga Națională unde, după cum am mai spus, situația nu este atât de roz. Înfrânți în etapa precedentă de Energia Rovinari, "gaziștii" se clasează pe locul 11 în ierarhia generală, între ei și oponenții clujeni existând o diferență de doar două puncte. Faptul că medieșenii s-au împiedicat de multe ori în actualul sezon nu poate totuși să pună sub semnul întrebării valoarea și forța grupului din județul Sibiu. Reamintim că Gaz Metan este singura grupare din țara noastră ce a înfrânt pe CSU Ploiești până în prezent într-o dispută oficială.

Revenind la duelul de sâmbătă, el va reprezenta prima întâlnire a combatantelor în noua formulă. Dacă anul trecut aveam parte de o revenire a lui Zoran Krstanovic, Tudor Dumitrecu și Marcel Țenter în "Horia Demian", acum doar ultimii doi se vor bucura de aplauzele suporterilor "alb-negrii". Dintre jucătorii străini, Kyle Shiloh a făcut parte din echipa Gazului ce și-a adjudecat la începutul lui aprilie Cupa României, chiar în fața lui "U". În schimb, viitoarele gazde au în lot jucători cunoscuți publicului larg din România precum Branko Cuic, Miljan Medvedj sau Darius Hargrove, iar confruntarea lor cu adversarii medieșeni merită vizionată.

Totodată, va fi interesant de urmărit cum se descurcă Gaz Metan cu două partide pe săptămână. Este bine cunoscută situația din stagiunea anterioară, când Ivanovic și compania au avut de suferit în campionat din cauza numeroaselor meciuri din EuroChallenge. Se anunță astfel o înfruntare atractivă, lucru dedus și din statisticile înregistrate în trecut. "U"-BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș s-au ciocnit pe teren în 29 de rânduri, iar fosta campioană din 2011 conduce strâns la general cu 15-14.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!