Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco surclasează pe BC Timișoara în ultimul joc al etapei

Paul Olar

Paul Olar
25.11.2013

92-70
7-3 Statistica 4-5

"U"-BT Mobitelco rămâne invincibilă pe teren propriu și după etapa a IX-a din Liga Națională, în care băieții lui Dorin Pintea au surclasat pe BC Timișoara. Partida transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport s-a încheiat cu scorul de 90-72 și reprezintă al șaptelea succes stagional al trupei de pe malul Someșului.

În formula de start a gazdelor se regăsesc Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Josh Sparks, în vreme ce Tudor Costescu îi trimite în teren pe Zlatko Jovanovic, Vladimir Panic, Tremayne Johnson, Flavius Lăpuște și Aleksandar Radulovic.

Angajamentul de început este câștigat de amfitrioni, care ratează șansa de a aduce primele puncte ale confruntării, în ciuda eforturilor repetate ale lui Josh Sparks. Timișorenii sunt cei care recuperează balonul, iar Tremayne Johnson deschide scorul cu un stop-shut. Miljan Medvedj marchează în replică două libere și între combatante urmează o perioadă de tatonare, George Toth remarcându-se negativ cu patru greșeli personale în nici trei minute. Darius Hargrove anunță cu un coș din spatele arcului de cerc o distanțare a "alb-negrilor", formație ce încheie actul întâi cu opt puncte avantaj, 19-11.

"U" se desprinde la 10 lungimi distanță datorită oferitei lui Darius Hargrove, însă Zlatko Jovanovic este hotărât să-și readucă echipa în joc. Conducătorul de joc bosniac înscrie în primă instanță de la linia de pedeapsă, pentru ca mai apoi să scuture plasa de la mare distanță, 21-14. Vladimir Panic își face simțită prezența în atac, iar Leonard Filip izbutește un coș din spatele arcului de cerc, bănățenii limitând ecartul la doar trei puncte, 27-24. Mihai Silvășan își scoate colegii din faliment, dar oaspeții timișoreni se țin aproape la pauză, când tabela indica 38-36.

Boris Lalovic inaugurează partea secundă cu o aruncare de la semi distanță, urmat de răspunsul lui Aleksandar Radulovic. "Leii" rezistă încă trei minute, apoi clujenii înscriu pe bandă rulantă de la trei, "U" ducându-se astfel la nouă puncte în mai multe rânduri. Vizibil văduvită sub panou, BC Timișoara nu are forța să revină și Silvășan & Co își taxează imediat adversarii. Branko Cuic oferă o reprezentație baschetbalistică de mare clasă, își găsește coechipierii în poziții ideale și fosta campioană se menține la cârma jocului.

Cu 19 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Mihai Silvășan a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Branko Cuic a totalizat 14 assist-uri, 6 puncte și 2 recuperări, în timp ce Ivan Kuburovic a contribuit cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Tot 16 puncte și-a trecut în cont și Darius Hargrove, americanul reușind și 3 recuperări, alături de tot atâtea assist-uri.

De partea cealaltă, Zlatko Jovanovic a terminat încleștarea cu 17 puncte, 4 pase decisive și 2 mingi culese de la panou. Vladimir Panic și Jason Conley au avut câte 15 puncte fiecare.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!