Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" nu cedează și trimite seria cu CSU Sibiu în meciul patru

Paul Olar

Paul Olar
02.05.2014

80-76
1 Fișa meciului 2

După două înfrângeri consecutive în seria cu CSU Sibiu, baschetbaliștii lui "U"-BT Mobitelco au pus piciorul în prag. Elevii lui Dorin Pintea au câștigat meciul trei, disputat vineri, cu scorul de 80-76 și se pregătesc de un nou Derby al Ardealului.

Gazdele încep cu Miljan Medvedj, Branko Cuic, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, pe când Miodrag Perisic îi trimite în teren pe Brandon Johnson, Matija Ceskovic, Milos Bojovic, Kyle Nelson, respectiv Chris Lee.
Angajamentul este câștigat de către amfitrioni, care punctează prin Miljan Medvedj. La atacul următor, Chris Lee transformă o aruncare de la semi distanță, însă clujenii par extrem de motivați. Branko Cuic îl găsește excelent pe Mihai Silvășan, iar internaționalul român își desprinde pentru prima dată echipa, tabela indicând 9-4. Grație unui joc excelent în spațiul de trei secunde, Kyle Nelson limitează ecartul până la finalul actului întâi, terminat cu 24-19.

Sfertul secund aduce o nouă distanțare a băieților lui Dorin Pintea, după ce Mihai Silvășan scutură plasa de la mare distanță, 29-21. Chris Lee își face loc printre oponenți și aduce patru puncte consecutive, CSU revenind ulterior la o posesie, 31-30. Boris Lalovic își scoate colegii din faliment cu un coș din unghi 45, Silvășan trecându-și în cont o nouă reușită de trei puncte. Astfel, "alb-negrii" intră la cabine sub avantajul a patru puncte, 37-33.

Având ultimul meci încă proaspăt în minte, clujenii nu s-au pierdut cu firea la revenirea pe parchet. Branko Cuic a orchestrat excelent atacul formației sale, în timp ce Mihai Silvășan și Cătălin Baciu și-au păstrat precizia din acțiune. Distanța a crescut din nou în favoarea lui "U", formație ce conducea cu 10 puncte în minutul 25. Totuși, "vulturii" nu s-au lăsat descurajați, au rămas pe poziții și au pus umărul la un "run" de 8-0.

Parțialul izbutit i-a readus pe oaspeți în joc, Matija Ceskovic stabilind un 65-63 în favoarea adversarilor de pe malul Someșului. Dorin Pintea a cerut timp de odihnă, acesta având efect imediat asupra lui Silvășan și compania. Jucătorii îmbrăcați în alb și negru au răspuns prin marcarea a opt puncte fără replica adversarului, 73-63. Chiar și așa, "galben-albaștrii" și-au arătat din nou colții prin Chris Lee sau Devon Austin, dar finalul le-a aparținut jucătorilor lui Mobitelco.

Cu 24 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Mihai Silvășan a fost cel mai bun baschetbalist al învingătorilor. Branko Cuic, Ivan Kuburovic, Cătălin Baciu și Darius Hargrove au totalizat câte 12 puncte, pe când Miljan Medvedj a reușit 6, alături de 5 pase decisive.

De partea cealaltă, Chris Lee a izbutit 17 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri. Kyle Nelson a avut 15 puncte, pe când Milos Bojovic a încheiat încleștarea cu 11 puncte și 10 recuperări. 

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!