Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" răpune pe BCM U Pitești după un final incendiar

Paul Olar

Paul Olar
01.03.2014

87-83
14-5 Statistica 12-8

"U"-BT Mobitelco își păstrează invincibilitatea pe teren propriu și după etapa cu numărul XXI din Liga Națională de baschet masculin. Elevii lui Dorin Pintea au răpus pe BCM U Pitești cu scorul de 87-84, într-o confruntare incendiară, care a avut loc sâmbătă seara la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Gazdele încep cu Miljan Medvedj,  Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, pe când formația de start a Piteștiului este reprezentată de Edi Sinadinovic, Pankracije Barac, Lamonte Ulmer, Marko Djurkovic, respectiv Ousmane Barro.

Angajamentul este câștigat de către ardeleni, care deschid scorul prin Cătălin Baciu. Replica argeșenilor vine peste un minut, aceștia egalând grație slam dunk-ului cu o mână izbutit de Marko Djurkovic. Darius Hargrove pare în mare formă și înscrie nestingherit, însă sfertul este unul al tatonărilor, astfel că primele 10 minute se termină nedecis, 16-16. Actul secund are un debut la fel de strâns, niciuna dintre formații reușind să-și impună ritmul. Totuși, elevii lui Hristu Șapera sunt mai inspirați pe faza ofensivă pentru a intra la cabine cu un avantaj de o posesie, 36-34.

Revenite pe parchet, combatantele sunt dispuse să ofere mai mult spectacol în atac. Boris Lalovic inaugurează o serie a coșurilor de trei puncte, răspunsul piteștenilor venind de la Pankracije Barac. Darius Hargrove scutură plasa de la mare distanță, însă nici Barac nu se lasă mai prejos, iar Dorin Pintea se vede nevoit să ceară timp de odihnă. Time-out-ul are efect benefic asupra clujenilor, care pun umărul la un parțial de 7-0, acesta prevestind o distanțare a amfitrionilor. Silvășan și compania se desprind la 10 puncte diferență, 79-69, după două libere ale lui Branko Cuic.

Ecartul înregistrat nu i-a descurajat însă pe vizitatori, "alb-violeții" revenind imediat datorită unui run de 8-0. Finalul întâlnirii se anunță incendiar, însă lucrurile merg prost pentru BCM. Pivotul Marko Djurkovic este eliminat din cauza celor cinci greșeli personale, Ousmane Barro ratând apoi șansa de a egala la 84. Balonul ajunge în mâinile lui Ivan Kuburovic, trimis de Barro la linia de pedeapsă. Sârbul nu greșește, iar baschetbaliștii din sudul țării ratează din nou la atacul următor, Darius Hargrove stabilind scorul final. 

Ultimul amintit a fost cel mai bun marcator al întâlnirii, americanul trecându-și în cont 24 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Ivan Kuburovic a contribuit cu 21 de puncte, 4 recuperări și un assist, pe când Josh Sparks a avut 10 puncte, 6 recuperări, respectiv o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Pankracije Barac s-a remarcat cu 20 de puncte, 3 assist-uri și o recuperare. Ousmane Barro a încheiat meciul în double double, cu 14 puncte și 15 recuperări, în vreme ce Marko Djurkovic a contabilizat 16 puncte, alături de 7 recuperări și 3 pase decisive.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Ma leg de arbitraje prin prisma spectacolului de prost gust oferit dar nu ii acuz de altceva decat de prostie pentru ca au fost foarte multe faze la care pur si simplu au fost pe langa subiect (Fabiana este mai nou experta in asa ceva). Se da faza de la secunda 0.38 din urmatorul video : http://www.youtube.com/watch?v=HMaxZu1VZLw#t=0 .

    Sunt doar curios voi cum vedeti faza respectiva, nr 4 (Tutt cred) la Meda. Cand am mai vazut faze similare (inclusiv in meciul asta intre Branko si nr 9) s-a fluierat fault in atac .

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      @Free62 parerea ta ar fi bine venita, pentru mine binenteles!

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      In video-ul ala din ce vad Meda preda stafeta cuiva la 0:38:D.
      Insa cred ca stiu la ce faza de referi...aia la care zboara Meda ca din gard. Aia e fault in atac...sigur printr-o mini simulare a aparatorului care provoaca un contact si stie cum sa amplifice tot...da experienta trebuie sa isi spuna cuvantul nu?

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Meda
      Stau la ceva metrii buni de unde era Meda si l-am auzit cu a icnit la respectivul contact! A fost o faza foarte similara cu cea in care a lovit Branko si a primit fault in atac!

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @ARM
    Da chiar a fost teroare arbitrajul.. baietasul ala, dragos sau cum il cheama n-are nici o treaba cu meseria aia.. si daca-l mai pui si in aceeasi brigada cu fabiana e fail total

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Arbitraj
      Exact asa mi s-a parut si mie!

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!