Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

6 formații din LNBF continuă cu antrenorii din sezonul trecut

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.09.2017

lnbf, antrenori lnbf, baschet

Mai mult de jumătate din echipele participante în Liga Națională de Baschet feminin au optat pentru continuitate pe bancă. Ocupantele podiumului de la ediția precedentă și alte trei echipe de play-off merg cu același tehnician ca și anul trecut. Cele două formații venite din liga secundă, SCM Timișoara și CSU Alba Iulia, au adus alt principal pe bancă. Cea mai complicată situație s-a înregistrat la Satu Mare, singura echipă de play-off care a schimbat la acest capitol.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe merge în continuare pe mâna lui Zoran Mikes. Antrenorul a venit la echipă în noiembrie 2013 și a condus-o spre două titluri și două cupe, cu eventul în 2016. Campioana va participa din nou în EuroCup cu Mikes ca principal, la fel ca în 2014.

Vicecampioana Universitatea Cluj-Napoca îl va avea pe Dragan Petricevic la conducere pentru al treilea sezon, deși în vară s-a anunțat o despărțire din motive financiare. Acesta a revenit la echipă după o lună și jumătate. În sezonul trecut U a jucat din nou finala după 14 ani.

Dan Calancea este de 6 ani antrenorul  Olimpiei Brașov și va rămâne la echipă și în noul sezon.  Cu el pe bancă olimpicele au obținut bronzul în ultima ediție a LNBF și au jucat de două ori la rând finala cupei.

FCC ICIM Arad l-a confirmat pe Bogdan Bulj. Sârbul l-a înlocuit în ianuarie pe Nolan și a urcat echipa pe locul 5. Bulj are în palmares titlul european, fiind în staff-ul Serbiei la EuroBasket Women 2015.

Phoenix Galați va fi pregătită și în acest sezon de Eugenio Rodrigues. Portughezul a venit la Phoenix în vara lui 2015 și intră în al treilea sezon cu formația gălățeană. În precedentele a calificat-o în primele 8.

Cel mai longeviv antrenor din Liga Națională feminină este Mădălin Piperea. Acesta conduce de peste un deceniu CSBT Alexandria în primul eșalon. Echipa prezentă constant în play-off se confruntă cu probleme financiare.

4 schimbări de antrenor

La CSM Satu Mare s-a consemnat cea mai complicată situație în ceea ce privește antrenorul principal, abordată pe larg de site-ul nostru. Deși Jose Araujo a semnat în vara trecută un contract pe două sezoane, la jumătatea perioadei a fost îndepărtat. În locul său a fost instalat Marius Dobă care va fi în premieră în această postură de antrenor principal.

BC Sirius Târgu Mureș îl va avea pe bancă în acest sezon pe Ionel Brustur. Acesta a mai fost principal în Liga Națională, la fosta Nova Vita Târgu Mureș. În sezonul trecut Zakarias Steff a condus echipa.

Cele două formații care au venit din liga secundă au optat să schimbe tehnicianul. SCM Timișoara va debuta în primul eșalon cu Mihai Coldea în postura de principal. Acesta a mai condus în prima ligă Universitatea Cluj, din staff-ul căreia a făcut parte și în ultima stagiune. Alb-violetele au promovat cu Veronica Gavrilă pe bancă.

CSU Alba Iulia a revenit în LNBF după un an de pauză, deși a încheiat doar pe 4 la turneul de promovare. A profitat de faptul că echipele bucureștene din fața sa nu și-au dorit să joace în prima ligă. Croatul Vladimir Ivankovic a fost instalat ca antrenor principal, înlocuindu-l pe Nicușor Marcu. 

Foto: Foto : Szigyártó Szabolcs -Powered by CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!