Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

9 echipe au îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate pentru noul sezon din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
25.07.2018

sezon liga nationala baschet masculin 2018 2019

Federația Română de Baschet a anunțat, în urma Consiliului Director de marţi, 24 iulie, că numai nouă echipe din Liga Naţională de Baschet Masculin au îndeplinit condiţiile de eligibilitate necesare pentru participarea în sezonul competitional 2018/2019.

Acestea sunt:

  • Grupa A – CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, CSM Steaua, SCMU Craiova
  • Grupa B – CSO Voluntari
  • Grupa C – CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc, CSM Mediaș, Dinamo București

Totalbaschet.ro anunţase de marţi, citând surse, că doar 6 echipe sunt eligibile (cele din Grupa A şi Grupa B). Acestora li se adaugă noua formaţie din Miercurea Ciuc, CSM Mediaş, dar şi echipa Dinamo Bucureşti, care ar fi fost eligibilă pentru grupa B după performanțele din sezonul 2017/2018, dar a fost repartizată în ultima grupă din cauza problemelor financiare grave.

De asemenea, în ceea ce privește celelalte formații care vor să se înscrie în noul sezon, Consiliul Director a decis în ședința de marți (24.07) următoarele:

„Suspendarea tuturor formalitatilor referitoare la organizarea LNBM, 2018-2019, pana la data de 10.08.2018, iar tragerea la sorti pentru LNBM va fi in data de 14 august. Pentru cele 9 cluburi care sunt deja eligibile se vor efectua toate formalitatile necesare, iar pentru restul cluburilor, aceste formalitati nu vor fi efectuate decat din momentul in care devin eligibile.

Prin suspendarea formalitatilor se intelege: FRB nu va opera – inregistrarea CAS, eliberarea/solicitarea cartilor verzi (în caz de transfer internațional), inregistrarea transferurilor si legitimarilor, efectuarea tragerii la sorti, eliberarea facturilor etc.

Pentru plata garantiei, se accepta scrisori de garantie eliberate de terti in numele cluburilor in favoarea FRB, bilete la ordin avalizate, sau alte forme de garantare a sumei respective”, se arată într-un comunicat al FRB.

Ca urmare, tragerea la sorți va fi efectuată cu numărul de echipe care sunt eligibile la 14.08.2018 pentru LNBM, ediția 2018-2019, iar sistemul competițional a fost adaptat numărului de echipe eligibile.

*foto: 

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    vai de noi ce urmeaza
    au pus pe linie moarta si sportul asta.

    o sa ne amintim cu regret de anii anteriori cand totusi mai vedeam un numar rezonabil de meciuri disputate.

    ce idee tampita sa incerci inovare intr-o liga in care abia se supravietuieste dpdv financiar si organizatoric. Incerci inovare cand ai un nucleu de echipe care au totusi o siguranta, nu tot felul de bcm uri, scm uri cm, etc.
    da, in fine. ne mutam pe euroliga si nba.

    cu 5 ani în urmă (26.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Eu zic că treaba e mai complicată. Federația trebuia să încerce o curățenie și să impună niște reguli minimale și din punct de vedere financiar. Cluburi de genul Timișoara sau Mureș, ca să dau doar două exemple recente, au făcut un mare rău baschetului românesc. Alimentate aproape exclusiv din bugetele locale si conduse de tot felul de inapți, au promis salarii mari pe care apoi nu le au mai plătit niciodată, stricand atât piața, cât și renumele campionatului. Și le a mers așa ani în șir. Cred că e momentul oportun pentru o schimbare. Că FRB o face cu un amatorism evident, fără transparență și coerență, sunt de acord. Dar continui să spun că trebuia pus piciorul în prag. Sunt curios însă dacă și-l vor trage... 😉

      cu 5 ani în urmă (26.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ce spui
      tu se incadreaza la incalcarea sau cel putin fortarea regulamentelor.
      E o meteahna in RO: din cauza faptului ca tu ca stat nu poti aplica corect o lege, dai o lege suplimentara. Pe care nu o vei aplica, evident pt ca esti un stat impotent.
      Asa si aici. Aplica nene regulile vechi dar aplica le ca lumea. De ex Iasi: N ai suprafata de joc:PA! Ne vedem la anul. Si abia apoi incearca tu un format nou de liga, cu grupe valorice si rashini.
      Eu la asta ma refeream cand spuneam ca nu era cazul de inovare. De colectat taxele la timp sunt perfect de acord.
      Pe de alta parte cluburile ar trebui sa ii traga la raspundere pe cei din Federatie: cr faceti cu banii nostrii, cum ii folositi?
      Discutia e, intr-adevar, mai lunga. Ideea de baza e ca FRB e o cloaca de fomisti pe care ii doare in 14 de baschetul romanesc.

      cu 5 ani în urmă (27.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!