Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A cincea victorie consecutivă pentru "U". Clujenii răpun (și) pe Timba

Paul Olar

Paul Olar
15.02.2014

80-92
2-16 Fișa meciului 13-5

Chiar dacă a evoluat curajos, BC Timba Timișoara s-a recunoscut înfrântă în partida cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca de sâmbătă seara. Întâlnirea a contat la etapa XVIII și s-a terminat cu scorul de 80-92.

Gazdele încep cu Vedran Nakic, Daniel Pătru, Petru Czmor, Alin Andrieș și John Florveus, pe când Dorin Pintea îi trimite în teren pe Lawrence Westbrook, Branko Cuic, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu.

Timba are un start de meci surprinzător de bun, Daniel Pătru deschizând scorul cu o reușită din spatele liniei de 6.75. Clujenii ratează atacul următor, mingea ajunge din nou în mâinile bănățenilor, care finalizează o acțiune de atac prin John Florveus, 5-0. Oaspeții răspund cu un run de 0-7, situația fiind echilibrată pe parcursul sfertului. Totuși, "alb-negrii" sunt mai inspirați și conduc după primele 10 minute la distanță de o posesie, 19-21.

Elevii lui Bogdan Murărescu inaugurează excelent actul al doilea, cu un parțial de 8-3. Vizitatorii par relaxați, iar Timba profită imediat de acest lucru, Daniel Pătru și Alin Andrieș făcându-și simțită prezența pe faza ofensivă. Mai mult, Bogdan Costa își duce echipa la șapte puncte distanță, 35-28, grație unei reușite de la semi-distanță. Darius Hargrove limitează ecartul prin cinci puncte marcate la rând, clujenii luând chiar conducerea până la pauză, când tabela indica 37-38.

Spre deosebire de sferturile precedente, "U" abordează repriza cu o altă față. Cătălin Baciu se impune în spațiul de trei secunde și aduce șase puncte consecutive, dintre care patru  cu slam dunk. "Galben-negrii" găsesc cu greu drumul spre coș și cad din punct de vedere fizic, așa cum s-a întâmplat în numeroase dispute din actuala stagiune. Jucătorii de pe malul Someșului apasă pedala de accelerație, actul decisiv începând de la scorul de 66-58, suficient însă ca Mobitelco să nu întâmpine emoții.

Branko Cuic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, baschetbalistul sârb totalizând 20 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive. Darius Hargrove a contribuit cu 16 puncte, 5 recuperări și tot atâtea pase decisive, în vreme ce Ivan Kuburovic și-a trecut în cont 13 puncte, alături de 9 recuperări.

În replică, Alin Andrieș a încheiat partida cu un double-double, prin prisma celor 18 puncte marcate și 10 recuperări. Totuși, John Florveus a fost liderul marcatorilor, americanul remarcându-se cu 24 de puncte și 8 recuperări.

*Foto: Nagy Melinda

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Ati uitat de Westbrook in lista marcatorilor!

    cu 10 ani în urmă (15.02.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    concluzii
    In primul rand,clujenii mi s-au parut slabi in acest meci si nu relaxati.Privind clasamentul(si la ce au jucat ardelenii ieri)puteam lejer sa-l intorc,daca experienta jucatorilor antrenati de Dorin Pintea n-ar fi castigat meciul.Conditia fizica a fost problema clujenilor,care au alergat serios si la propriu si la figurat pentru a-si adjudeca maximum de puncte.Cat despre timisoreni,un meci frumos,cu mult tupeu,facut de tinerii "ursi" a lui Bogdan Murarescu,care au jucat din suflet in fata mai titratilor lor adversari.

    cu 10 ani în urmă (16.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!